zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
5
(1)

Coronie gebruikt weer community hub

lees ook ...

Surinam Airways zet in op groei met uitbreiding naar Miami

Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zet koers naar nieuwe bestemmingen, niet alleen om de reislustige gemeenschap van dienst te zijn, maar vooral om zich te bevrijden uit een uitdagende financiële...

Onder grote belangstelling werd de community hub te Coronie weer opengesteld. Studenten van de plaatslijke muloschool mochten als eerste gebruik maken van de faciliteit. De hub was de afgelopen jaren in verval geraakt. Vijfentwintig nieuwe computers en vijf laptops met internet zijn nu te vinden in de hub. Institute for Green Economy in Suriname (IGES), die sociale projecten uitvoert voor Capricorn Energy heeft dit project mogelijk gemaakt.

Burgervader, Maikel Winter installeerde een jaar geleden een nieuw stichtingsbestuur onder leiding van John Muntslag om te werken aan  het weer op orde krijgen van de hub. Dag en nacht heeft het personeel van de dc gewerkt aan de restauratie van het pand. “De Coroniaanse jeugd smacht naar ICT- onderwijs en ik denk dat we hiermee een aanvang kunnen maken”.

Dennis Rusland, directeur van IGES, heeft vanuit zijn  passie voor educatie en vooruitgang van jongeren, alles gedaan om het project goedgekeurd te krijgen. “Het is cliche, maar dit zijn onze jongeren, de toekomst. En dit is een investering in hun. Jongeren maak er goed gebruik van”. De ouderen riep hij op om te werken aan behoud van het pand en de inventaris, dan zal het nog heel lang gebruikt kunnen worden.

Wim Kouwe van Capricorn Energy hield een speech via het internet, waardoor direct de mogelijkheid tot communicatie werd  getoond. Het bedrijf is met olie-exploratie bezig in Suriname vanaf 2018, en probeert  te voldoen aan hun  sociale verplichtingen. In November 2021 heeft men ervaren dat er grote draagvlak voor het project is. “En daarom is in samenspraak met de lokale bevolking voor de financiering van deze mooie hub gekozen”.

Cultuurdirecteur Roseline Daan, vertegenwoordiger van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, riep de studenten naar voren om ze persoonlijk te feliciteren   met dit geschenk op de dag van de vrouw. “Hier met deze kans, hebben jullie de kans om breder te gaan. Om te weten wat er speelt in de wereld. Het is allemaal nieuw, je ging vroeger naar een cybercafé om vooral games te spelen. Maar maak er nu goed gebruik van voor het opdoen van kennis. We erkennen de noodzaak van technologisch en ICT- onderwijs,” aldus de directeur

Armando Josetro en Norman Bouva, zijn aangewezen om samen het gebouw en de inventaris beheren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCoronie gebruikt weer community hub