zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Coronie benadrukt behoefte aan multifunctionele centra voor jongeren

lees ook ...

OM maakt opnieuw illegale landingsbaan in Avanavero onklaar

Het Openbaar Ministerie (OM) van Suriname heeft aangekondigd dat een landingsbaan in Avanavero, gelegen in het westen van Suriname, die voorheen werd gebruikt voor illegale activiteiten en op 1 decemb...

Op vrijdag 26 april 2024 heeft het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) opnieuw het district Coronie bezocht in het kader van het landelijke project ‘Symposia Jeugdontwikkeling’. Het doel van deze bijeenkomst was om via dialoog met diverse maatschappelijke- en jongerenorganisaties, evenals lokale overheidsinstanties, inzicht te krijgen in de uitdagingen waarmee de jeugd te maken heeft.

Minister Steven Mac Andrew, die speciaal voor deze gelegenheid aanwezig was, benadrukte het belang van samenwerking om effectief beleid te kunnen voeren op basis van de besproken kwesties. Tijdens het symposium kwam naar voren dat jongeren in Coronie behoefte hebben aan multifunctionele centra als veilige ontmoetingsplekken na schooltijd.

Specifieke jeugdissues, zoals hangjongeren, alcoholgebruik en tienerzwangerschappen, vereisen volgens de minister spoedige actie, waarbij hij een “all hands on deck” benadering van alle betrokken partijen in het district verwacht. Genti Mangroe, directeur van Jeugdzaken, benadrukte het belang van samenwerking tussen overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties om doelgerichte oplossingen te vinden voor de problemen waarmee jongeren in Coronie te kampen hebben.

De tevredenheid van districtscommissaris Maikel Winter over de projecten van het ministerie in Coronie weerspiegelt de positieve impact op de jeugdontwikkeling in het district. Onderdirecteur Jeugdcentra, Meryl Maes, en vertegenwoordigers van lokale jongerenorganisaties, zoals Jolanda Hasselbaink en Sercheenio Moeljakartadie, uitten hun steun voor het project en pleitten voor een duurzame aanpak van jeugdissues in Coronie. Hun betrokkenheid en samenwerking zijn cruciaal voor het succes van deze initiatieven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCoronie benadrukt behoefte aan multifunctionele centra voor jongeren