donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Coronianen getroffen door wateroverlast krijgen voedselpakketten

lees ook ...

Nieuwe stappen gezet in samenwerking Suriname en Frans-Guyan...

Op maandag 27 maart 2023 hebben Suriname en Frans-Guyana een vergadering gehouden om de samenwerking tussen de twee landen te versterken. De commissie van Buitenlandse Zaken, International Business en...

De regering heeft vandaag het landelijk voedselpakketten project, gestart in Coronie het district Coronie. De pakketten worden verstrekt aan burgers die op de een of ander manier getroffen zijn door wateroverlast en/of de COVID-19 pandemie. Het gaat om personen die als gevolg van de situatie moeite hebben om in hun directe behoefte te voorzien. De overheid zal komende dagen en weken ondersteuning verstrekken aan de getroffenen.

Het project werd gelaunched te Coppenamepunt in Coronie. Het project is een gezamenlijke operatie van het Bureau Eenheid van het Kabinet van de President, het Ministerie van Defensie c.q. het Nationaal leger, het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en de verschillende districtscommissariaten. De verschillende ministers van de bovengenoemde ministeries, de Districtscommissaris van Coronie, Maikel Winter, leden van het Kabinet, het Nationaal Leger en bestuursambtenaren trekken nu de verschillende gebieden in om de eerste levensmiddelenpakketten aan de mensen uit te delen.

Dc Winter zegt dat er 1100 mensen zijn geregistreerd die in aanmerking zullen komen via het project in Coronie. De manschappen van het leger zijn ingezet om in de verschillende gebieden de pakketten uit te delen. De regering zal landelijk 80.000 voedselpakketten uitdelen aan de getroffenen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCoronianen getroffen door wateroverlast krijgen voedselpakketten