woensdag 7 juni 2023
25.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
5
(1)

Corona-opvang voor gedetineerden in voorbereiding

lees ook ...

Indiase President Droupadi Murmu in Suriname aangekomen

Het staatshoofd van de Republiek India Droupadi Murmu, is op uitnodiging van president Chandrikapersad Santokhi in het kader van de viering van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie voor een driedaags off...

Gedetineerden hebben afgelopen dinsdag hun misnoegen  getoond ten aanzien van de covid-19 situatie in het cellenhuis van Bureau Nieuwe Haven. Vernielingen zijn aangebracht door de arrestanten. Nu wordt het cellenhuis aan de Keizerstraat gereed gemaakt om covid-19 positieven onder deze groep op te vangen. Nieuwe haven wordt volledig ontruimd volgens politiecommissaris Henry Seedorf.

De 25 covid-positieven werden om onbekende reden niet geïsoleerd van de rest. Vrees om ook besmet te raken had de opstand  in het cellenhuis van Nieuwe Haven tot gevolg. Eerder hadden zij massaal geweigerd om zich te laten testen, aangezien positief getestten toch niet geïsoleerd werden. Later werkte men wel mee, en nu worden de resultaten afgewacht.

“De paniekreactie van de arrestanten is te begrijpen en dat is op een bepaalde manier tot uiting gekomen. Na een gesprek met de arts hebben ze nu een beter beeld en is het weer rustig”, zegt Seedorf. De noodzaak blijft evenwel, voor permanente voorzieningen in verband met de Covid-19-pandemie volgens de commissaris van politie.

Het was de bedoeling, dat besmette gedetineerden ondergebracht zouden worden in de cellen van politiepost Houttuin. Het personeel weigerde echter mee te werken uit vrees voor besmetting. Men vond de ruimte niet geschikt als opvang voor geinfecteerden. Seedorf de commissaris van politie, oriënteerde zich en gaf het personeel gelijk. Ook de tweede post gekozen hiervoor, Politiepost Flora  bleek ongeschikt. Beide posten hadden een ventilatieprobleem

Nu is besloten dat het cellenhuis Keizerstraat volledig ontruimd en gerestaureerd zal worden hiervoor.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCorona-opvang voor gedetineerden in voorbereiding