donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
5
(1)

Controleurs ECD treden op tegen winkeliers; prijzen teruggedraaid

lees ook ...

Suriname ontvangt US$ 130.000 schenking China voor rampenbeh...

Suriname heeft een schenking van US$ 130.000 ontvangen van de Volksrepubliek China. Hiervan is US$ 100.000 bestemd voor het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), terwijl US$ 30.0...

Medewerkers van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) hebben de afgelopen twee weken controlewerkzaamheden uitgevoerd in vijf districten. Het gaat om ondernemingen in Brokopondo, Sipaliwini, Marowijne, Coronie en Saramacca. Prijsopdrijving, niet geijkte weeginstrumenten, vervallen gedestilleerde vergunningen, smokkelwaar en vervallen producten zijn de overtredingen die het meest voorkomen.

Verder is gebleken dat de winkeliers overgaan tot het afronden van de verkoopprijzen na de berekening van de maximale winstmarge om zo het probleem van wisselgeld te vermijden. Het gevolg is dat zij hierdoor boven hun winstmarge komen te staan. In al deze gevallen zijn de prijzen teruggedraaid en is een ernstige waarschuwing gegeven aan de winkeliers.

Dranken zijn ook gecontroleerd op prijs en houdbaarheid. Foto EZ

Bij de nacontrole is gebleken dat de winkeliers wel gehoor hebben gegeven aan de instructies van de ECD. De controlewerkzaamheden zijn succesvol uitgevoerd en het is de bedoeling dat dit op regelmatige basis plaatsvindt.

De landelijke controlewerkzaamheden zullen in de komende periode geïntensiveerd worden. Er zijn reeds logistieke middelen beschikbaar gesteld voor de ECD door de Raad van Ministers. Het is zeer urgent dat de basis en strategische goederen betaalbaar en beheersbaar blijven voor de samenleving.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameControleurs ECD treden op tegen winkeliers; prijzen teruggedraaid