donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

Controle op voedselveiligheid: Vervallen goederen uit winkels gehaald in Nickerie

lees ook ...

Opknapbeurt van 30 km wegen in Uitkijkpolder afgerond

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en het districtscommissariaat Saramacca hebben recentelijk 30 kilometer aan wegen in de Uitkijkpolder opgeknapt. Ook lozingen zijn opgeruimd. De...

In een gezamenlijke inspanning heeft de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst (MGD) van het districtscommissariaat Nickerie samen met de lokale Bestuursdienst uitgebreide controlewerkzaamheden uitgevoerd bij verschillende winkels en eethuizen in de regio. Tijdens deze inspectie werden goederen waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken was onmiddellijk van de schappen gehaald. Daarnaast zijn winkeliers die niet aan de hygiënenormen voldeden dringend verzocht om dit binnen één dag aan te pakken.

Een deel van de gecontroleerde goederen werd ter plaatse vernietigd om mogelijke risico’s voor de volksgezondheid te voorkomen. Het resterende deel zal door de producent of leverancier worden opgehaald voor verdere vernietiging.

Vervallen trie. Foto: BIC NIckerie

Bij de inspectie van de eethuizen zijn geen onregelmatigheden geconstateerd, wat aangeeft dat deze vestigingen in overeenstemming zijn met de geldende hygiënenormen en voorschriften. Deze gezamenlijke inspanning benadrukt het belang van voedselveiligheid en hygiëne in de detailhandel en horecasector.

Het districtscommissariaat Nickerie en de MGD blijven zich inzetten om de volksgezondheid te waarborgen en zullen regelmatig controles uitvoeren om ervoor te zorgen dat consumenten veilig en gezond voedsel kunnen kopen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameControle op voedselveiligheid: Vervallen goederen uit winkels gehaald in Nickerie