vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Controle handhaving covid-19 protocol heeft 44 bedrijven beboet

lees ook ...

Gordon Mac Donald door de politie opgepakt

Het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) heeft op vrijdag 20 januari de 58-jarige verdachte Gordon M. alias 'Mackoe' aangehouden. Gordon wordt er van verdacht op woensdag 18 januari in een voiceberic...

Het clusterteam Controle Handhaving Covid-19 werd op 17 december 2020  geïnstalleerd “voor de controle en handhaving van Covid-19”. “Het doel is om met gespecialiseerde eenheden gezamenlijke inspecties uit te voeren om verdere verspreiding te beperken binnen de horecasector”, werd toen voorgehouden.

Er zijn ondertussen 44 bedrijven beboet door dit clusterteam. Deze bedrijven hebben zich niet gehouden aan de covid-19 protocollen. In totaal  heeft de overheid  SRD. 220.000,- ontvangen  volgens minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken.

De bewindsvrouw zegt het volgende. “Het bedrijfsleven is op de hoogte van de taakstelling van het clusterteam en heeft zelfs zijn goedkeuring aan en adviezen gegeven hoe inspecties uit te voeren.” Zij zegt ook  dat controle geen daad is van vijandschap en doet een beroep op het  verantwoordelijkheidgevoel van ondernemers. “Het gaat om de gezondheid van de samenleving”.

Het is nog niet bekend wat de cijfers van april zijn. Volgens de minister zal het inspectieteam intensievere controle uitvoeren door de groei van de besmettingen. Bedrijven beweren op social media, dat zij de boete niet zullen betalen. De reactie van de minister daarop: “Als je niet betaalt, bestaat de kans dat je vergunning wordt ingetrokken”

In het clusterteam zitten vertegenwoordigers van de ministeries van Volksgezondheid, Justitie en Politie, Regionale Ontwikkeling en Sport, Defensie en Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. Rowan Noredjo, inspecteur-generaal Arbeidsinspectie, is de cöordinator.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameControle handhaving covid-19 protocol heeft 44 bedrijven beboet