woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Controle door ECD legt overtredingen bloot in Brokopondo en Sipaliwini

lees ook ...

Bewustwordingscampagne CRPD zet zich voort op scholen

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) hebben op woensdag 24 mei 2023 de bewustwordingscampagne over de Conventie voor de Rec...

De afdeling Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft controles uitgevoerd in het district Brokopondo en Sipaliwini. De ECD heeft tijdens de inspectie diverse overtredingen geconstateerd, waaronder onduidelijke prijsaanduiding en prijsopdrijving, die onmiddellijk door de winkeliers moesten worden aangepakt.

Voorverpakte goederen die niet conform het juiste gewicht werden verkocht, werden van de schappen gehaald en opnieuw gewogen. Winkeliers die zich niet hielden aan de maximale winstmarge volgens decreet E2A, werden door het controleteam gedwongen om de prijzen terug te draaien.

De ECD heeft de winkeliers gewaarschuwd om zich aan de wetten te houden en de juiste winstmarge toe te passen, anders volgen er sancties. Ook werd benadrukt dat het hebben van een bewijs van aanvraag geen geldige vergunning is en winkeliers pas operationeel mogen zijn nadat zij een geldige vergunning hebben ontvangen van het ministerie van EZ.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameControle door ECD legt overtredingen bloot in Brokopondo en Sipaliwini