dinsdag 23 april 2024
26 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Controle door ECD legt overtredingen bloot in Brokopondo en Sipaliwini

lees ook ...

Bedrijven aangewezen op import arbeidskrachten

De belangstelling van Surinamers voor bepaalde beroepen is al geruime tijd afgenomen. Het bedrijfsleven is genoodzaakt om in die sectoren arbeidskrachten te importeren. Dit is nu ook bekend bij het mi...

De afdeling Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft controles uitgevoerd in het district Brokopondo en Sipaliwini. De ECD heeft tijdens de inspectie diverse overtredingen geconstateerd, waaronder onduidelijke prijsaanduiding en prijsopdrijving, die onmiddellijk door de winkeliers moesten worden aangepakt.

Voorverpakte goederen die niet conform het juiste gewicht werden verkocht, werden van de schappen gehaald en opnieuw gewogen. Winkeliers die zich niet hielden aan de maximale winstmarge volgens decreet E2A, werden door het controleteam gedwongen om de prijzen terug te draaien.

De ECD heeft de winkeliers gewaarschuwd om zich aan de wetten te houden en de juiste winstmarge toe te passen, anders volgen er sancties. Ook werd benadrukt dat het hebben van een bewijs van aanvraag geen geldige vergunning is en winkeliers pas operationeel mogen zijn nadat zij een geldige vergunning hebben ontvangen van het ministerie van EZ.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameControle door ECD legt overtredingen bloot in Brokopondo en Sipaliwini