donderdag 25 april 2024
31 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Contractors Haukes Labour uiten ontevredenheid in petitie aan De Nationale Assemblee

lees ook ...

Bewoners Dijkveld bezorgt over komst afvalbedrijf

De bewoners van Dijkveld staan versteld dat er een afvalbeheer- en milieudiensten bedrijf in hun woongebied komt aan de Sir Winston Churchillweg. Kersten Environmental Services NV (Kes), het nieuw op ...

De contractors van Haukes Labour N.V., die tewerkgesteld waren bij ZiJin Rosebel Goldmines, zijn het er niet mee eens dat hun arbeidscontract is beëindigd. Ze hebben hun ontevredenheid geuit in een petitie die ze op vrijdag 2 juni 2023 hebben overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee.

In de petitie hebben ze de volgende verwachtingen kenbaar gemaakt:
1. Na het beëindigen van een contract van 2 jaar verwachten ze dat de contractor voorzien wordt van een vast dienstverband en/of een open contract zonder opzegtermijn van ZiJin Rosebel Gold Mines.
2. Ze willen dat de eerdere verlopen contracten met de contractors herzien worden, zodat ze weer in dienst kunnen worden genomen op basis van punt 1.
3. Ze eisen een afkoopregeling wanneer het contract door de werkgever, ZiJin Rosebel Gold Mines, wordt beëindigd, en ze willen zekerheid vanaf het tekenen van het contract.
4. Ze verlangen gelijke rechten voor alle werknemers, inclusief de contractors, zoals beschreven in hoofdstuk vier artikel 12.

De petitionarissen benadrukken dat de arbeidswetgeving in Suriname het begrip ‘contractor’ niet erkent en dat degenen die als ‘contractors’ worden aangeduid feitelijk werknemers zijn van het contractbedrijf.

Bee heeft beloofd het probleem volgende week aan te pakken en verklaarde dat hij als medewetgever zal nagaan of de wetgeving problemen veroorzaakt in de praktijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameContractors Haukes Labour uiten ontevredenheid in petitie aan De Nationale Assemblee