dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Contractondertekening tussen boeren en coöperatie Shaktimaan in Julianapolder

lees ook ...

Een significante stap voorwaarts in de landbouwsector werd vandaag gezet in de vergaderzaal van het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum (ADRON). In een ceremonie, bijgewoond door minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), tekenden 25 boeren contracten met Agri Coöperatie Shaktimaan. Deze overeenkomsten bieden hen de kans om op professionele wijze groenten en fruit te verbouwen op toegewezen grond in de Julianapolder op het FAI complex.

Deze mijlpaal, met de voorzitter van Shaktimaan, Janulah Salarbax, markeert het begin van een nieuw tijdperk voor deze boeren, die steun zullen ontvangen van het Ministerie van LVV. Binnenkort krijgen ook andere geïnteresseerde boeren de gelegenheid om hun overeenkomsten te ondertekenen.

Na de ondertekening bracht een delegatie, bestaande uit minister Sewdien, districtscommissarissen Senrita Gobardhan en Sherin Bansi-Durga, enkele parlementariërs, en de directeur van LVV, Kalloe, een bezoek aan het Nani Verdeelwerk. Hier is gestart met het ophalen van de Nanikreek, een cruciaal project voor de afwatering van het overtollige water uit de Nanizwamp tijdens hevige regenval.

Minister Sewdien benadrukte het belang van het benutten van deze droge periode om de waterwegen in de districten te verbeteren, ter ondersteuning van de landbouw en preventie van overstromingen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameContractondertekening tussen boeren en coöperatie Shaktimaan in Julianapolder