maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Contract getekend voor ontwikkeling parkeerbeleid historische binnenstad

lees ook ...

RGD physicians won’t work weekend or afternoon outpati...

The Association of Regional Health Service Physicians has decided to stop hosting afternoon clinics as of today. Moreover, there will be no weekend service. Doctors will only be accessible by phone in...

Er is een contract ondertekend voor de ontwikkeling van het parkeerbeleid in de historische binnenstad van Paramaribo. Deze overeenkomst is getekend door het Directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, via de Project Implementation Unit (PIU) van de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP).

Deze activiteit is één van de meerdere initiatieven in PURP om de binnenstad te doen herleven en anders in te richten. Naast het verfraaien van de Waterkant en andere plekken, het restaureren van overheidsgebouwen en het updaten van het bouwbesluit, zal nu ook de haalbaarheid van een publiek-private partnerschap ten behoeve van een parkeerbeheersysteem worden onderzocht.

De uitkomsten van deze studie zullen leiden tot een beleidsadvies aan de overheid voor implementatie tijdens PURP. Het onderzoeksgebied ligt tussen de Zwartenhovenbrugstraat, Stoelmanstraat, de Van Sommelsdijckskreek en de Waterkant.

De studie zal worden uitgevoerd door het adviesbureau Multicriteri-MCRIT A.I.E, dat gevestigd is te Barcelona, Spanje. Het lokaal ingenieursbureau ILACO Suriname NV zal dit adviesbureau als subcontractor ondersteunen.

PURP wordt gefinancierd door een lening van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Het programma heeft als doel een bijdrage te leveren aan de sociaaleconomische herleving van de historische binnenstad van Paramaribo.

Het herbouwen van het pand van De Nationale Assemblee op het kruispunt van de Henck Arronstraat en Grote Combeweg is er een van. De eerstesteenlegging voor de herbouw van het parlementsgebouw heeft op 4 november 2019 plaatsgevonden. Het voormalig parlementsgebouw is op 1 augustus 1996 afgebrand.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameContract getekend voor ontwikkeling parkeerbeleid historische binnenstad