vrijdag 12 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
19.1 C
Amsterdam
5
(1)

Containerschip Tropic Tide vertrokken uit Suriname

lees ook ...

President Santokhi geïnformeerd over ontwikkeling Matawai

Een in juni door president Chandrikapersad Santokhi ingestelde werkgroep, die belast is met het identificeren van de knelpunten en de ontwikkeling van het Matawaigebied, heeft vrijdag de stand van zak...

Het containerschip Tropic Tide is vertrokken uit Suriname. De Havenwet  maakte het mogelijk om het 28 jaar oude schip, dat onder de vlag van Saint Vincent en de Grenadines vaart, dinsdag toestemming te geven  om uit Suriname te vertrekken.

De Tropic Tide veroorzaakte zaterdag een aanvaring met het aangemeerde Lawrence XXX bij de scheepswerf van de Surinaamse Dok- en Scheepsbouwmaatschappij (SDSM) op de Surinamerivier.

Het schip kwam van Guyana en moest naar de Jules Sedney Haven. De Maritieme Autoriteit Suriname  gaf  de bemanning direct een vaarverbod totdat er voldoende zekerheid was geboden dat de schade zou worden gedekt.

Hoewel de MAS nog bezig is met nader onderzoek, werd het verbod dinsdag opgeheven. “Dit nadat er door de verzekeraar van de veroorzaker zekerheid was gegeven ter dekking van de schade”, zegt de Marketing- en Communicatieafdeling van de MAS woensdag in een persbericht. De Tropic Tide vaart nu naar Trinidad en Tobago. Het schip is gebouwd door Singapore Techonologies Shipbuilding en is eigendom van Tropical Shipping & Construction in Riviera Beach, Florida in de Verenigde Staten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameContainerschip Tropic Tide vertrokken uit Suriname