dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
5
(1)

Containerschip Tropic Tide vertrokken uit Suriname

lees ook ...

GOw2 kan markt “ruim voorzien” van brandstof

Marketing Asset Manager, Marc Refos van GOw2 zegt desgevraagd, dat zijn maatschappij voldoende brandstof heeft, zolang men normaal wil tanken. SOL levert nu veel minder. De leverancier wenst nu contan...

Het containerschip Tropic Tide is vertrokken uit Suriname. De Havenwet  maakte het mogelijk om het 28 jaar oude schip, dat onder de vlag van Saint Vincent en de Grenadines vaart, dinsdag toestemming te geven  om uit Suriname te vertrekken.

De Tropic Tide veroorzaakte zaterdag een aanvaring met het aangemeerde Lawrence XXX bij de scheepswerf van de Surinaamse Dok- en Scheepsbouwmaatschappij (SDSM) op de Surinamerivier.

Het schip kwam van Guyana en moest naar de Jules Sedney Haven. De Maritieme Autoriteit Suriname  gaf  de bemanning direct een vaarverbod totdat er voldoende zekerheid was geboden dat de schade zou worden gedekt.

Hoewel de MAS nog bezig is met nader onderzoek, werd het verbod dinsdag opgeheven. “Dit nadat er door de verzekeraar van de veroorzaker zekerheid was gegeven ter dekking van de schade”, zegt de Marketing- en Communicatieafdeling van de MAS woensdag in een persbericht. De Tropic Tide vaart nu naar Trinidad en Tobago. Het schip is gebouwd door Singapore Techonologies Shipbuilding en is eigendom van Tropical Shipping & Construction in Riviera Beach, Florida in de Verenigde Staten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameContainerschip Tropic Tide vertrokken uit Suriname