woensdag 6 juli 2022
23.8 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
5
(1)

Containerscanner moet bijdragen aan professionaliseren douanedienst

lees ook ...

Suriname verwelkomt iedereen zonder visum

Vreemdelingen hebben vanaf vandaag geen visum meer nodig om Suriname aan te doen. Op hetzelfde moment is een Entry Fee van US$ 25.- of Euro 25.- geïntroduceerd in de plaats van visa en toeristenkaart ...

Bij de douane is donderdag ceremonieel een nieuwe containerscanner in gebruik genomen. Dit is gebeurd tijdens het bezoek van president Chandrikapersad Santokhi aan de dienst der Invoerrechten en Accijnzen. Het nieuwe apparaat maakt deel uit van tal van projecten om de douanedienst verder te professionaliseren. Kort voor de ingebruikname heeft het staatshoofd een gedenkplaat onthuld.

Ismael Kalaykhan, directeur van de Belastingdienst, gaf aan dat de plaatsing van scanners op de havens prioriteit geniet. De nieuwe containerscanner op de rivierhaven moet in dit kader worden gezien, zei hij. De bedoeling is om later dit jaar ook een palletscanner aan te schaffen. Met deze faciliteiten worden belangrijke stappen gezet in het professionaliseren van de douanedienst.

“De scanner is heel erg belangrijk, want het menselijk oog heeft beperkingen. Het kan niet alles zien, daarom heb je tegenwoordig moderne technologie om heel wat zaken zichtbaar te maken,” zei de president.

Het staatshoofd sprak de hoop uit dat de scanner ertoe zal leiden dat de douane haar visitatiewerkzaamheden effectiever en efficiënter kan uitvoeren en dat dit de kwaliteit van de dienst ten goede komt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameContainerscanner moet bijdragen aan professionaliseren douanedienst