zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Consumenten krijgen advies voor vermindering energieverbruik

lees ook ...

Gezondheidswerkers getraind in zelfmoordpreventie door PAHO ...

Suïcide is een wereldwijd probleem dat jaarlijks miljoenen levens eist en diepe wonden achterlaat in gemeenschappen. In samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid heeft de Pan American Health...

Op 15 maart wordt jaarlijks Wereld Consumentenrechten Dag gevierd, om het bewustzijn over consumentenrechten te vergroten. Het thema van dit jaar is ‘Empowering consumers through clean energy transitions’, wat betekent dat consumenten gestimuleerd worden om zoveel mogelijk gebruik te maken van schone energie. De afdeling Consumentenzaken (COZA) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) adviseert consumenten om hun energieverbruik te verminderen, aangezien dit goed is voor het milieu en de portemonnee.

COZA werd opgericht op 1 februari 2013 en sindsdien wordt Wereld Consumentenrechten Dag ook in Suriname gevierd. De afdeling, met Graciëlla Chin-A-Foeng-Hardjopawiro als waarnemend hoofd, is er om consumenten te beschermen en bewust te maken van hun rechten en plichten. Uit een enquête van COZA is gebleken dat de meeste consumenten niet op de hoogte zijn van hun rechten en plichten, wat hen kwetsbaar maakt in economisch verkeer. Daarom is het vieren van deze dag van groot belang.

Volgens Chin A-Foeng is er in Suriname nog geen specifieke wetgeving die consumenten beschermt. COZA streeft naar maximale consumentenbescherming door het waarborgen van de gezondheid van consumenten en productveiligheid, het stimuleren van economische concurrentie, efficiëntie en innovatie, om consumenten goed geïnformeerde keuzes te laten maken en toegang te bieden tot ethische en competente marktaanbieders. Dit zal leiden tot duurzame consumptie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameConsumenten krijgen advies voor vermindering energieverbruik