zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Consultatiemechanisme voor Suriname, Guyana en Brazilie

lees ook ...

Buitengewone droogte teistert het binnenland

De aanhoudende grote droogte houdt het binnenland in zijn greep. Het besef om niet slechts afhankelijk te zijn van waterwegen groeit. Boten hebben grote moeite om te varen door het ongekende lage wate...

Op donderdag 20 januari 2022 hebben Suriname, Brazilië en Guyana  afspraken gemaakt voor een consultatiemechanisme. Er zijn zaken besproken die strategische waarde hebben. De drie staatshoofden hebben ook diverse vraagstukken besproken. Diverse vakministers waren daarbij aanwezig.

Er zijn wat afspraken gemaakt: “Een van de afspraken is dat er een consultatiemechanisme komt tussen de drie landen, waarbij Frans-Guyana mogelijk als toehoorder ook zal participeren”, zegt minister Ramdin. Dit coördinatieplatform zal gemanaged worden door de ministers van buitenlandse zaken van de drie landen.

“De bedoeling is dat wij binnen zes maanden met een agenda komen, welke in detail besproken kan worden met de presidenten. De agenda zal zaken omvatten die de regeringsleiders reeds hebben bediscussieerd”, benadrukt de regeringsfunctionaris. Er is gesproken over verscheidene onderwerpen zoals; investeringen, het milieu, veiligheid en de olie-en gassector.

Minister Ramdin geeft aan dat behalve een agenda het ook in de bedoeling ligt om over zes maanden een strategische visie te hebben voor wat betreft het grensgedeelte tussen Suriname, Guyana en Brazilië. “Tot op dit moment moet ik meegeven dat het allemaal positieve, uitermate en vruchtbare gesprekken zijn die de samenwerking naar een hoger niveau zal tillen”, aldus de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameConsultatiemechanisme voor Suriname, Guyana en Brazilie