dinsdag 9 augustus 2022
27.8 C
Paramaribo
15.6 C
Amsterdam
0
(0)

Trainee constructie lassers krijgen hun certificaat

lees ook ...

Wegomlegging ivm rechtszitting

In verband met de te houden zitting van het Constitutioneel Hof op vrijdag 5 augustus 2022, zullen de navolgende wegen en kruisingen vanaf 09.00 uur v.m. tot en met 14.00 uur n.m. worden omgelegd, te ...

Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO)sloot haar training ‘Lichte Constructie Lassen’ op vrijdag 17 juni jongstleden af. Zes jonge heren hebben deze vaktraining succesvol afgerond en mochten hun certificaat in ontvangst nemen. Dit certificaat is het bewijs dat de zes jonge heren beschikken over het Assistentenniveau (Niveau-1.)

De trainees hebben zich zich ondanks de gevolgen van de Covid-19-pandemie, blijvend ingezet. Door de pandemie waren onderbrekingen in het trainingstraject niet altijd te voorkomen. Het gevolg was dat de heren ongeveer twee jaar over de training hebben gedaan. Hun stage werd goed bevonden door de verschillende bedrijfsleiders van de bedrijven waar ze het geleerde in praktijk mochten brengen.

Het is vermeldenswaard dat deze gekwalificeerde krachten direct na afronding van het vak, als werknemer aan de slag mogen gaan in de volgende bedrijven: Nort Metal Working (Leonsberg), Suriname Sports Extreme Overhall (Kwarasan, Serie C), Maro General Service (Tennisbal straat 6) en Global (Manjadam, Domburg).

Een van deze jongeheren is afgezien van het feit dat hij een vaste baan heeft mogen bemachtigen, ook gestart als kleine zelfstandige met een onderneming. Deze onderneming richt zich op het lassen van bromfietspijpen middels autogeen lassen en op het maken van speciale bumpers voor DMX pick-ups.

De directeur van de SAO, Joyce Lapar bedankte de bedrijven voor hun bereidwilligheid en ondersteuning, alsook de bijdrage aan het trainen en vormen van de deze jongeren. De succesvolle trainees zijn; Doekhi Ismael, Nawawi Raymond, Ganga Gluiver, Herman Serjay, Vijgeboom Marilio en Sastrodihardjo Arsenio.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTrainee constructie lassers krijgen hun certificaat