woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
0
(0)

Conservation International steunt klimaatvriendelijke bosbouw Suriname

lees ook ...

President Santokhi pleit voor trolleybus en tram om parkeerp...

President Chandrikapersad Santokhi heeft erkend dat parkeren in de binnenstad van Paramaribo een probleem is en heeft plannen onthuld om dit na 2025 aan te pakken met een innovatieve oplossing. Het vo...

Conservation International Suriname (CIS) heeft op 25 februari 2022 aan Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) in het kader van het Climate Smart Forestry programma, een donatie gedaan. De overhandiging werd gedaan door de directeur van CIS, dhr. John Goedschalk aan de directeur van SBB, dhr. Stanley Betterson. De waarde van de schenking was $ 128,000.00.

De donatie bestond uit een prefab container, laptops, tablets, kettingzagen, een camerainstallatie systeem, gps, portofoons, smart tv’s en winches. Samen met gemeenschappen en particuliere concessionairessen wordt er gewerkt aan het implementeren van Klimaatvriendelijke bosbouwmethoden die ook wel Climate Smart Forestry (CSF) worden genoemd waardoor duurzame financiering mogelijk wordt gemaakt. Hierdoor kunnen gemeenschappen alternatieve bronnen van inkomsten genereren, terwijl zij tegelijkertijd versterkt worden om hun bosgebieden verantwoordelijk te beheren.

CSF zorgt ervoor dat de uitstoot die gewoonlijk door houtwinning plaatsvindt, met de helft wordt verminderd, terwijl dezelfde hoeveelheid houtproductie wordt behouden. Dit biedt de mogelijkheid om emissiehandel als bron voor duurzame financiering mogelijk te maken. Dit project zal eerst uitgevoerd worden in de gemeenschapsbossen van Bigi Poika en Matawai.

Er zal daarbij een ‘command center’ worden opgezet door SBB, waar men de camerabeelden kan volgen. Dit moet ervoor zorgdragen dat er aan verbeterde bosbouwpraktijken wordt gedaan.

CIS is ervan overtuigd dat SBB de goederen zo goed en zorgvuldig mogelijk zal inzetten om zodoende maximale carbonpotentie voor betere financieringsmechanismen, mogelijk te maken voor het CSF project.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameConservation International steunt klimaatvriendelijke bosbouw Suriname