maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
1
(1)

Confrontatie tussen OWOS en politie bij EBS-centrale: vakbondslid gewond

lees ook ...

Verjonging inspectieapparaat: “Eerste ronde selectie s...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft een streng selectieproces opgezet om nieuwe inspecteurs aan te trekken en de vergrijzing binnen het inspectieapparaat tegen te gaan. ...

Tussen leden van de Ogem Werknemersorganisatie Suriname (OWOS) en de politie is er vandaag een confrontatie ontstaan bij de centrale van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) aan de Saramaccastraat. Hierbij raakte een vakbondslid gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht.

De vakbondsleden hadden zich voor het gebouw verzameld voor een algemene ledenvergadering, waarin ze protesteerden tegen de arbeidsomstandigheden en de trage voortgang van de cao-onderhandelingen. Tijdens de bijeenkomst, die gericht was op het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden voor EBS-medewerkers, probeerde de politie de situatie te beheersen door de menigte te verplaatsen. Bij deze actie werd een poort open geduwd, waardoor een deel van de leden naar binnen ging. Een van de politie-eenheden gebruikte daarbij geweld.

De bond is zeer ontevreden over het optreden van de politie. Calvin Epril, commissaris van de bond, zegt dat de medewerkers werden behandeld alsof ze zware criminelen waren. “Ik vraag me af wat de aanleiding was dat de politie-eenheden met zware wapens moesten ingrijpen. Is de leiding van EBS bang voor ons? We zijn al een maand in actie en nooit eerder zijn zaken uit de hand gelopen.”

Hij beschouwt het incident als onnodig en hoopt dat de medewerker geen breuk in zijn hand heeft opgelopen. Het conflict draait om de langdurige strijd van de vakbond voor betere arbeidsomstandigheden en een nieuwe loonstructuur voor EBS-medewerkers. Sinds 28 maart 2024 wacht de vakbond op een reactie van de directie en de raad van commissarissen (rvc) van EBS op hun ingediende wensenpakket. Epril benadrukt dat een volledige stroomonderbreking en dergelijke acties niet door de bond zullen worden geïnitieerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameConfrontatie tussen OWOS en politie bij EBS-centrale: vakbondslid gewond