zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
4
(1)

Conferentie portaal ‘Chair of Board’ high level security gelanceerd

lees ook ...

Frangie onthult: overvloed aan valuta en handelsdynamiek in ...

Volgens Eblein Frangie, de directeur van Finabank, is er momenteel een overschot aan valuta op de markt. Hij legt uit dat de banken hun koersen baseren op de tarieven die worden vastgesteld door de Ce...

Middels een toets op een laptop heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), het online communicatieplatform van de High Level Security Conference (HLSC) die in Suriname wordt gehouden op 26 maart officieel gelanceerd.

Dit portaal zal als instrument dienen om het bewustzijn met betrekking tot transnationale georganiseerde misdaad te vergroten en het beleid aan te geven teneinde de veiligheid binnen Suriname en de regio te bevorderen. Daarnaast kunnen internationale instanties en participanten die deelnemen aan de HLSC zich registreren via dit portaal. Deze grootse bijeenkomst vindt op 21 en 22 april in Paramaribo plaats, waarbij een aantal landen en internationale organisaties zullen participeren.

De HLSC is een bijeenkomst van landen, waaronder Suriname, Colombia, Guyana, Frans-Guyana en Brazilië om te brainstormen over de aanpak van transnationale misdaad. Aan deze conferentie zijn ministers, ambassadeurs en hoge functionarissen van de diverse participerende landen en internationale organisaties uit het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, en Europa uitgenodigd om deel te nemen.

Het online platform moet de externe communicatie met betrekking tot de meeting faciliteren. Internationale organisaties en deelnemers, maar ook de Surinaamse participanten dienen zich via het portaal te registreren voor officiële deelname aan de HLSC. Ook de media zullen zich registreren voor het verslaan van de conferentie van dichtbij.

Meer dan 200 gasten, bijkans 13 landen en ruim 150 participanten zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de conferentie en er staan 30 onderwerpen op de agenda. Internationaal zal de mogelijkheid bestaan om de HLSC via het conferentie portaal te volgen. Na de launch aanstaande zaterdag, zal de promotie aangaande deze conferentie en de registratie direct worden gestart. Na de registratie gaat de informatie naar de security-afdeling waar er een background check wordt gedaan. De participanten kunnen na de registratie op het conferentie portaal hun plek van verblijf aangeven en ook met elkaar communiceren.

Deze unieke mogelijkheid moderniseert het logistieke proces, waarbij participanten op vertoon van hun kaart zich kunnen aanmelden op de plaats van bestemming. Kortom, dit portaal is de logistieke basis van de informatiestroom binnen en buiten de HLSC met betrekking tot transnationale en nationale veiligheid.

Naast minister Albert Ramdin van BIBIS, waren tijdens de launch van het HLSC-conference portaal aanwezig de ministers Krishna Mathoera van Defensie en David Abiamofo, ad-interim van Justitie en Politie (Juspol), de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) Shivanand Ramlall en een vertegenwoordiger van Juspol, dhr. Patrick Campagne. Minister Kenneth Amoksi van Juspol, die momenteel uitlandig is, heeft een virtuele boodschap met de aanwezigen gedeeld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameConferentie portaal 'Chair of Board' high level security gelanceerd