woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
0
(0)

Conferentie over de geautomatiseerde eerstelijnszorg

lees ook ...

Regering biedt 10% loonsverhoging per 1 juli 2024: COL eist ...

De Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) heeft een eis van 50% loonsverhoging bij de regering neergelegd. Daarnaast verlangt de organisatie de incorporatie van de koopkrachtversterking...

Het Ministerie van Volksgezondheid op woensdag 29 maart jongstleden in verband met de automatisering van de eerstelijnszorg oftewel huisartsenzorg, voor alle belanghebbenden een Information Systems For Health (IS4H) Multi Stakeholders Conference georganiseerd.

Op de conferentie zullen de belanghebbenden van zoveel mogelijk informatie worden voorzien en kunnen eventuele vragen en zorgpunten besproken worden. Het evenement werd gehouden in de Banquet Hall van Hotel Torarica, waar president Chandrikaperad Santokhi de opening deed.

Er is afgelopen twee jaren hard gewerkt om de huisartsenzorg in Suriname te laten automatiseren volgens de IS4H policy van de PAHO. Het doel van de IS4H is om betrouwbare informatie beschikbaar te stellen aan het ministerie, dat op basis daarvan aan geïnformeerde besluitvorming kan doen.

Het staatshoofd sprak van een mijlpaal. Hij toonde zich erover ingenomen dat burgers met dit systeem sneller en efficiënter geholpen kunnen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameConferentie over de geautomatiseerde eerstelijnszorg