zaterdag 20 april 2024
26 C
Paramaribo
6.5 C
Amsterdam
0
(0)

Conferentie over de geautomatiseerde eerstelijnszorg

lees ook ...

Verdachte man aangetroffen met vermiste tieners

Op dinsdag 16 april jongstleden heeft de politie van bureau Rijsdijk na een melding een 25-jarige man aangehouden in het ressort. De zonen van Hermandad troffen de man halfnaakt aan met drie eveneens ...

Het Ministerie van Volksgezondheid op woensdag 29 maart jongstleden in verband met de automatisering van de eerstelijnszorg oftewel huisartsenzorg, voor alle belanghebbenden een Information Systems For Health (IS4H) Multi Stakeholders Conference georganiseerd.

Op de conferentie zullen de belanghebbenden van zoveel mogelijk informatie worden voorzien en kunnen eventuele vragen en zorgpunten besproken worden. Het evenement werd gehouden in de Banquet Hall van Hotel Torarica, waar president Chandrikaperad Santokhi de opening deed.

Er is afgelopen twee jaren hard gewerkt om de huisartsenzorg in Suriname te laten automatiseren volgens de IS4H policy van de PAHO. Het doel van de IS4H is om betrouwbare informatie beschikbaar te stellen aan het ministerie, dat op basis daarvan aan geïnformeerde besluitvorming kan doen.

Het staatshoofd sprak van een mijlpaal. Hij toonde zich erover ingenomen dat burgers met dit systeem sneller en efficiënter geholpen kunnen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameConferentie over de geautomatiseerde eerstelijnszorg