maandag 26 februari 2024
25 C
Paramaribo
5.6 C
Amsterdam
0
(0)

Conceptwet sexuele intimidatie en flexibele werktijden ingediend bij DNA

lees ook ...

Nieuwe maatregelen en steun voor DC’s besproken met Pr...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een uitgebreide bespreking gehad met het korps van districtscommissarissen om belangrijke kwesties met betrekking tot de ontwikkeling van de gemeenschappen te ...

Glenn Piroe, Onderdirecteur Juridische en Internationale Zaken op het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J), informeerde de samenleving tijdens een op 29 maart gehouden persconferentie over zaken aangaande de wetgeving over gelijke behandeling, geweld en sexuele intimidatie op de werkvloer.

Het ministerie heeft de afgelopen periode veel wetten vernieuwd en gewijzigd. Op dit moment zijn twee wetten ingediend bij De Nationale Assemblee. Het gaat om de conceptwetten Gelijke behandeling en Geweld en Seksuele intimidatie. Er vindt volgens onderdirecteur Piroe nog steeds seksuele intimidatie op de werkvloer plaats.

De seksuele intimidatie heeft niet alleen betrekking op vrouwen, maar ook mannen. Het gaat om een ieder die participeert op de arbeidsmarkt. Er is ook discriminatie te merken op de arbeidsmarkt. “Alhoewel dit fenomeen overal op de wereld te merken is, ligt de verantwoordelijkheid aan het ministerie om de arbeiders te beschermen hiertegen”, geeft de functionaris aan.

Geweld wordt vaak geassocieerd met agressie en omvat het veroorzaken van verwondingen of schade bij mensen. Maar bij deze wet gaat het meer om het pesten van personen op verschillende manieren op de werkvloer. Middels wetgeving wil het ministerie dit verschijnsel aanpakken en arbeiders beschermen. Verder gaf de functionaris ook te kennen dat het departement zich ook wil inzetten om een wet flexibele arbeidstijden in te dienen.

“Tijdens de Covid-19-pandemie hebben we gemerkt dat werknemers van huis uit hebben gewerkt of flexibelere werktijden zijn gecreëerd”, legt de Aw&J-onderdirecteur uit. Voor ouders die behoefte hebben om familieleden te verzorgen, zal deze wet een goede uitkomst bieden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameConceptwet sexuele intimidatie en flexibele werktijden ingediend bij DNA