woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Conceptwet huiselijk geweld voorgesteld op internationale vrouwendag

lees ook ...

Brunswijk waarschuwt criminelen: “Geen grappen meer, w...

In een krachtige toespraak tijdens een zitting van De Nationale Assemblee heeft vicepresident Ronnie Brunswijk verklaard dat de tijd van praten over veiligheid voorbij is en dat het nu tijd is voor co...

Op Internationale Vrouwendag, hebben Carla Bakboord en Henna Guicherit van het Women’s Right Centre een conceptwet tegen huiselijk geweld ingediend bij De Nationale Assemblée. De griffier van het parlement, Ruth de Windt, heeft het document in ontvangst genomen.

De voorzitter van het parlement, Marinus Bee MSc. LL.B, legde de werkwijze van het parlement uit. Hij benadrukte dat het ingediende document een werkdocument is voor het parlement en dat de grondwet duidelijk aangeeft hoe een wet tot stand komt, ofwel via de regering of via leden van De Nationale Assemblée.

Voorzitter Bee zal de vrouwelijke parlementariërs van elke fractie verzoeken dit werkdocument als initiatiefvoorstel in te dienen. Hij benadrukte ook dat dit beleid aansluit bij het streven van het parlement om dicht bij het volk te staan.

Het Women’s Right Centre hoopt de wet na een aantal jaren te kunnen evalueren om te bepalen welke aanpassingen nodig zijn om slachtoffers van huiselijk geweld beter te kunnen beschermen in een vroeg stadium.

In aanloop naar deze gebeurtenis hadden Guicherit en Bakboord op woensdag 12 juli 2023 een rapport overhandigd aan de parlementsvoorzitter, waarin de huidige wet werd geëvalueerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameConceptwet huiselijk geweld voorgesteld op internationale vrouwendag