vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
5
(3)

Concacaf maakt korte metten met aanstellerij

lees ook ...

Linscheer is awaiting the President’s orders

Melvin Linscheer, the president's security adviser, has no intention of making a significant response to remarks made by Ronnie Brunswijk, head of the ABOP and vice president, during a Perjajah Luhur ...

Inter Moengotapu komt er alles behalve makkelijk vanaf. Gisteren heeft de Concacaf aan Intermoengotapoe een boete van US$ 1000 opgelegd omdat ze geen speler naar de reguliere persconferentie na de wedstrijd tussen Inter en Olimpia op 21 september in het Dr. Ir. F. Essedstadion hebben afgevaardigd en het maken van video-opnames in de kleedkamer na de wedstrijd.  De boete moet uiterlijk 30 november betaald worden.

Inter Moengotapoe heeft twee artikelen namelijk, de 2021 Scotiabank Concacaf Media Regulations overtreden. De Concacaf bezit van de wedstrijd. Niets wat op het terrein of in de kleedkamers gebeurd mag je filmen. Indien een club over beelden wil beschikken, kunnen die verstrekt worden door de Concacaf. Bij de wedstrijd Inter – Olimpia is er gefilmd in de kleedkamer van de tegenstander door vertegenwoordigers van Inter Moengotapoe. Verder is elke club verplicht na de wedstrijd, binnen 10 minuten, de coach en een speler af te vaardigen naar de persconferentie. Inter stuurde alleen coach Jozef Joekoe.

Verder heeft de Concacaf de ploeg van Inter Moengotapoe gevraagd om de US$ 50.000 die ze gekregen had als reiskosten om de return tegen CD Olimpia in Honduras te spelen, terug te storten. Deze wedstrijd moest op 28 september 2021 gespeeld worden. Maar door het royement van zowel Inter als Olimpia op 25 september 2021 is deze wedstrijd niet meer gespeeld.

De Concacaf heeft vorige week de Surinaamse kampioen Inter Moengotapoe en de Hondurese vertegenwoordiger CD Olimpia geroyeerd uit de Concacaf League. Ook heeft ze Inter Moengotapoe-speler tevens vicepresident van Suriname, Ronnie Brunswijk, voor 3 jaar geschorst. Dit naar aanleiding van de  van Brunswijk na het 0-6 verlies van Inter tegen Olimpia in de heenwedstrijd in het Dr. Ir. F. Essedstadion.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameConcacaf maakt korte metten met aanstellerij