woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
5
(1)

Computervaardigheden voor economische groei en meer in Coronie

lees ook ...

Voormalige Surinaamse president Bouterse en mede-veroordeeld...

De Verenigde Staten hebben aangekondigd dat voormalig Surinaamse president Desi Bouterse en zes voormalige militaire functionarissen niet welkom zijn in de Verenigde Staten, samen met vier van hun fam...

Negentien jongeren hebben in Coronie de training computervaardigheden van Jamaata Education Center kosteloos gevolgd. De deelnemers zijn getraind in de softwareprogramma’s Windows, Word, Excel en PowerPoint. Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken wil hiermee de ontwikkeling stimuleren van vooral schoolgaande tienermoeders en vroege schoolverlaters.

Deze essentiele vaardigheden kunnen, indien juist aangewend  economische groei, innovatie en educatie bevorderen. Uiteindelijk kan het district welvarender worden. Dit project ‘Computertrainingen voor schoolgaande tienermoeders en vroege schoolverlaters’ is onder toezicht van het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA),  en biedt jongeren de mogelijkheid om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens de diploma-uitreiking benadrukte AWJ-minister Steven Mac Andrew nogmaals het belang van computervaardigheden voor jongeren en hun ontwikkeling. Het ministerie wil iedereen aan boord hebben. “Leave no one behind” moet volgens de bewindsman bewustzijn hierover creëren.

Mac Andrew zei ook, dat motivatie, enthousiasme en inzet de negentien jongeren over de eindstreep hebben gehaald. Hij riep hen verder op om voldoende gebruik te maken van het ICT Centrum van Coronie, en op die manier de bijgebrachte vaardigheden verder te ontwikkelen.  Ze moeten zich ook bekwamen in andere computerprogramma’s zoals, Canva, een grafisch programma om verschillende ontwerpen te maken, variërend van sociale media-afbeeldingen, videoproducties, posters tot visitekaartjes en schoolpresentaties.

Ook door  NJA-onderdirecteur Madhoeri Moenesar, districtscommissaris Maikel Winter, Hakiem Lalmahomed (waarnemend onderdirecteur NJI), Jamaata Education Center-directeur Jennifer Landveld-Amaata en Jeugdraadslid Sercheenio Moeljakarta van Coronie werden de geslaagden toegesproken.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameComputervaardigheden voor economische groei en meer in Coronie