zondag 4 juni 2023
26 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Computertraining voor jongeren Para

lees ook ...

Basistraining brood en banket Atjoni

Bakkers van het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC), hebben van 19 tot en met 29 mei in een training de basisprincipes van brood en banketbakken bijgebracht aan een groep van 46 m...

Het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA) van het ministerie van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), voert nu haar landelijke computertraining voor vroege schoolverlaters en scholierenmoeders uit in het district Para. Deze trainingen zijn gestart in de vergaderzaal van de districtscommissaris en worden verzorgd door Jamaata Education Center. Eerder is dit gedaan in Paramaribo en Wanica.

De groep van 32 jongeren is bemoedigd door de onderdirecteur, Madhoeri Moenesar om goed gebruik te maken van de gelegenheid, omdat computervaardigheden noodzakelijk zijn op de arbeidsmarkt  en andere processen in de samenleving.

Directeur Genti mangroe deed de opening. De trainingen moeten volgens haar mogelijkheden voor de groep scheppen in de samenleving, omdat computervaardigheden niet weg te denken zijn.

Jennifer Landveld-Amaata, de directeur van het trainingsinstituut heeft de aanwezigen geïnformeerd over het Microsoft-pakket, Windows, Word, Excel en Powerpoint waarin men getraind zal worden. Twee wekenzal het programma duren en is kosteloos voor de deelnemers. Het minsterie financiert de training volledig.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameComputertraining voor jongeren Para