zondag 26 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Computertraining voor jongeren Para

lees ook ...

Vakbonden eisen spoedoverleg en gegevens stroomvoorziening v...

Ravaksur, FOLS en BvL/ALS hebben binnen een termijn van 48 uur gegevens over de stroomvoorziening geëist en vragen om een spoedoverleg met president Chan Santokhi vanwege het ontbreken van deze inform...

Het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA) van het ministerie van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), voert nu haar landelijke computertraining voor vroege schoolverlaters en scholierenmoeders uit in het district Para. Deze trainingen zijn gestart in de vergaderzaal van de districtscommissaris en worden verzorgd door Jamaata Education Center. Eerder is dit gedaan in Paramaribo en Wanica.

De groep van 32 jongeren is bemoedigd door de onderdirecteur, Madhoeri Moenesar om goed gebruik te maken van de gelegenheid, omdat computervaardigheden noodzakelijk zijn op de arbeidsmarkt  en andere processen in de samenleving.

Directeur Genti mangroe deed de opening. De trainingen moeten volgens haar mogelijkheden voor de groep scheppen in de samenleving, omdat computervaardigheden niet weg te denken zijn.

Jennifer Landveld-Amaata, de directeur van het trainingsinstituut heeft de aanwezigen geïnformeerd over het Microsoft-pakket, Windows, Word, Excel en Powerpoint waarin men getraind zal worden. Twee wekenzal het programma duren en is kosteloos voor de deelnemers. Het minsterie financiert de training volledig.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameComputertraining voor jongeren Para