maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Computertraining voor jongeren in Sipaliwini

lees ook ...

Centrale Markt Paramaribo verwelkomt Sergio Anoesa als markt...

Sergio Anoesa is officieel aangesteld als de nieuwe marktmeester van de Centrale Markt Paramaribo (CMP). Hij heeft deze functie op vrijdag 17 mei 2024 middels het tekenen van het protocol van overdrac...

Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft ook in het district Sipaliwini computertrainingen verzorgd. Certificaten zijn op 3 mei jongstleden uitgereikt aan 21 jongeren na de succesvolle afronding. De jongeren zijn getraind in de softwareprogramma’s: Windows, Word, Excel en PowerPoint in het kader van  versterking van schoolgaande tienermoeders en vroege schoolverlaters.

Het streven is om deze training te verzorgen  in alle districten. Sipaliwini heeft ook 8 bestgeslaagden in de groep. Jamaata Education Center, die de trainingen namens het ministerie verzorgd stimuleerde de groep verder met een waardebon. Hiermee mogen zij een computertraining naar keuze volgen.

Directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe, was onder de indruk van de geslaagde cursisten. Hun motivatie, doorzetting en vooral de prestatie van deze groep, die tot dusver het hoogst aantal best geslaagden representeert  zijn haar opgevallen. De training is zelfs eerder afgerond, dan gepland. Hiermee is de potentie gedemonstreerd. Ondanks beperkte mogelijkheden is de groep vastberaden om aan hun verdere ontwikkeling te werken. Zij stimuleerde de groep om verder te gaan  op het gebied van ICT, eventueel in samenwerking met Jeugdraadsleden van het district.

De onderdirekteur van het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA), Madhoeri Moenesar, benadrukte dat de opgedane kennis  cruciaal zal zijn voor hun verdere persoonlijke ontwikkeling, en dat dit ook het district ten goede kan komen.

De directeur van Jamaata Education Center, Jennifer Landveld-Amaata, vond de houding van de groep bijzonder. Jeugdraadslid van Brokopondo, Jonathan Vrede, riep de geslaagden op om de opgedane kennis en vaardigheden maximaal in te zetten in de praktijk. Hij wil zich sterk maken voor meerdere jeugdprojecten in het district.

Bron: de Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameComputertraining voor jongeren in Sipaliwini