dinsdag 27 september 2022
33.4 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
5
(1)

Communicatiedienst Suriname sluit contract met spookbedrijf

lees ook ...

Genderrollen en patriarchale opvattingen over gender

De 'Landelijke Gezondheidsenquête onder Vrouwen voor Suriname 2019' werd gehouden om de volgende zaken te onderzoeken. Het is gebleken dat 32 procent van de vrouwen tenminste één handeling van lichame...

NDP-parlementariër Melvin Bouva heeft maandagavond in De Nationale Assemblee (DNA) onthuld dat de Communicatiedienst Suriname (CDS) een overeenkomst heeft gesloten met Sranan TV. Hij sprak van een dubieuze overeenkomst tussen de directeur van CDS, Alvin Roosveld, en de directeur van het tv-station. Bouva zei dat CDS de samenwerking is aangegaan met een spookbedrijf, omdat op het moment van de ondertekening het bedrijf niet bestond.

CDS is een contract aangegaan met Sranan TV voor SRD 50.000 per maand, voor de duur van 7 maanden. De overeenkomst is getekend op 1 juni 2021. Het bedrijf is formeel opgericht op 7 juli 2021”, zei Bouva. Volgens hem is het dossier van deze overeenkomst vanuit het Kabinet van de President in zijn brievenbus gedeponeerd.

Het bedrijf zou volgens de NDP-parlementariër een maand na de ondertekening van het contract zijn opgericht. Op het adres van de onderneming aan de Bitawiristraat 29, staat een leegstaand pand, zei Bouva. Hij toonde ook een foto van het leegstaand pand.

Volgens Bouva is het tv-station ook nog illegaal bezig, want ze hebben geen vergunning zoals Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) die eist. “En dan gaat men SRD 50.000 per maand betalen en met de mantel der liefde verder. Ik wil dat de regering een grondig onderzoek instelt en het parlement rapporteert”, zei hij.

Sranan TV zendt dagelijks overheidsprogramma’s uit op kanaal 20.2. De overeenkomst duurt tot 31 december 2021. De politicus overhandigde de parlementsvoorzitter een stel documenten die te maken heeft met deze zaak.
In het parlement zijn maandag de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) begonnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommunicatiedienst Suriname sluit contract met spookbedrijf