maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
1
(1)

Communicatiedienst Suriname heeft interim-managementteam

lees ook ...

Surinaamse regering omarmt reclasseringsproject

Tijdens de regeringsvergadering op 6 december 2023 heeft de delegatie van Reclassering Nederland het "Makandra" project voorgesteld aan de Surinaamse regering. Dit gezamenlijke initiatief, genaamd "Ve...

Er is bij de Communicatiedienst Suriname (CDS) een interim-managementteam  ingesteld. Het door het Kabinet van de President ingesteld team zal in de komende zes maanden een upgrade doen van CDS. Marlon Hoogdorp is de coördinator en staat aan het hoofd van dit managementteam. Hij heeft binnen het IMT de ondersteuning van twee waarnemende onderdirecteuren en een secretaris.

Het team zal het beleid op het vlak van overheidscommunicatie verder richting helpen geven. Het instituut is in de afgelopen maanden sedert het vertrek van toenmalig directeur Alven Roosveld – die werd aangesteld als woordvoerder van de president – in een overgangsfase terechtgekomen. Gedurende deze periode is de leiding bij CDS in handen geweest van de waarnemend onderdirecteur Administratieve Diensten (ODAD) en de waarnemend onderdirecteur Ondersteunende Diensten. Deze twee functionarissen vormen nu samen met een secretaris en coördinator Hoogdorp het managementteam.

Hoogdorp geeft aan dat het IMT is ingesteld om “heel specifieke doelen na te streven en de organisatie bestaanszekerheid te geven.” Hij merkt op dat er uiteindelijk een gestructureerd plan moet zijn om duidelijke doelen te bereiken. “Overheidscommunicatie is belangrijk en het moet heel goed aangepakt worden zodat de juiste resultaten bereikt kunnen worden.”

In de visie van de coördinator zijn de personen binnen de organisatie het meest belangrijke waarop gefocust zal worden. De bedoeling is om genoeg te investeren in kennis en begeleiding. Niet alleen zal worden nagegaan hoe men functioneert binnen het instituut, maar zal ook van hen geleerd worden hoe het beter kan.

“Aangezien zij reeds deel uitmaken van de organisatie kan puur praktisch inzicht van hen als ondersteunende kennis worden meegenomen”, stelt Hoogdorp. Hij vindt een goede samenwerking en aantrekkelijke werksfeer van enorm belang. Evenveel waarde hecht hij ook aan aspecten zoals werkprocessen, betere inzichten en feedback.

“Het ligt aan eenieder om alles op alles zetten, alle expertise en ervaringen op tafel leggen en daarmee ronduit doen wat we moeten doen en bereiken wat moeten bereiken zodat het bestaansrecht van de organisatie absoluut als een paal boven water staat.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommunicatiedienst Suriname heeft interim-managementteam