woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
0
(0)

Communicatie Covid-vaccinatie moet meer geactiveerd worden in Suriname

lees ook ...

Majoor R. Samuels neemt over van overste P. Wasimin bij de M...

Het Korps Militaire Politie heeft een nieuwe leiding. Luitenant-kolonel Petrus Wasimin, die 40 jaar gediend heeft in het leger, droeg vol vertrouwen de leiding over aan Majoor Roy Samuels. De nieuwe l...

De Nederlandse arts-microbioloog en epidemioloog Marc Sprenger, die momenteel als speciaal gezant in Suriname is om te adviseren over de acute coronazorg, heeft in een overleg met president Chandrikapersad Santokhi tussentijdse aanbevelingen gedaan met betrekking tot de Covid-19-vaccinatiecampagne en de organisatie rond Covid-19 in Suriname. Het overleg is zaterdag geweest op het Kabinet van de President.

Op deze meeting waren verder aanwezig de minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, de directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Dr. Sprenger heeft president Santokhi op de eerste plaats gecomplimenteerd voor wat allemaal reeds gedaan is op het gebied van vaccinatie in Suriname. Hij is onder de indruk van de vele inspanningen die gepleegd zijn om Covid-19 beheersbaar te maken.

Maar echter blijft hij bij de realiteit dat er nu een deltavariant is. “We dachten dat we met een vaccinatie al behoorlijk beschermd waren, maar de deltavariant heeft ons geleerd dat je echt twee prikjes moet hebben. Dus je moet nu veel meer inspanningen doen om veel meer mensen uit te leggen waarom het zo belangrijk is dat je wordt gevaccineerd”, zegt Sprenger. Volgens hem is er nog heel veel twijfel over de vaccinatie in Suriname. In het verlengde hiervan heeft hij zijn aanbevelingen gedaan.

Gesprek met twijfelaars
De deskundige beveelt aan dat de communicatie rond de Covid-19-vaccinatie in Suriname verder geactiveerd wordt. Volgens hem is het ontzettend belangrijk om met de mensen die twijfelen in gesprek te gaan en ze uit te leggen waarom het belangrijk is. Verder vindt hij het van belang om te kijken naar hoe de organisatie rond de campagnes verder verbeterd kan worden, zodat de boodschap bij de mensen kan aankomen.

“Er moeten meer gesprekken gevoerd worden en we moeten de dingen uitleggen aan de mensen,” zegt Sprenger. Naast de activering van communicatie heeft hij ook aanbevolen dat er een verbeterde database en dataverwerking komt voor Covid-19 in het land. De collectie van data en de analyse daarvan is van enorm belang om goed beleid te kunnen maken.
Minister Ramadhin stelt dat de regering het correct vond om geïnformeerd te worden.

“De president geeft zijn zegen en zijn instemming aan de zaken die aanbevolen zijn door dr. Sprenger. “We kijken heel erg kritisch naar zijn aanbevelingen en zijn blij met de expertise die hij heeft, maar ook de link met Nederland, zodat wij zaken richtig kunnen begeleiden naar een transformatie van het beleid, vooral waar je zwakheden hebt en verbeterpunten nodig zijn”, zegt de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommunicatie Covid-vaccinatie moet meer geactiveerd worden in Suriname