maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Commissies geïnstalleerd voor soepele verkiezingen in Suriname

lees ook ...

President Santokhi terug uit Bahama’s na deelneming aa...

President Chandrikapersad Santokhi keerde vanochtend terug naar Suriname na zijn werkbezoek aan de Bahama's. Tijdens zijn verblijf in Nassau, de hoofdstad van het Caribische eiland, woonde h...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft dinsdag vier interdepartementale verkiezingscommissies geïnstalleerd. Deze commissies zijn verantwoordelijk voor een vlotte voortgang van de verkiezingsactiviteiten in 2025 en bestaan uit ervaren functionarissen en deskundigen van verschillende ministeries en actoren.

De commissies zijn ingedeeld in vier specifieke vakgebieden: Voorlichting, Wet- en Regelgeving, ICT, en de Financiële Administratie. Minister Somohardjo benadrukte dat er een bijzondere inzet wordt verwacht van deze commissies en riep hen op om de tijdsplanning goed in de gaten te houden, aangezien er nog slechts 12 maanden resteren tot de verkiezingsdag.

Somohardjo onderstreepte het belang van een positieve houding en integriteit bij het bijdragen aan de verkiezingswerkzaamheden. Hij wenste de commissies moed en wijsheid toe en erkende dat de taken niet altijd makkelijk zullen zijn.

Biza-directeur Nasier Eskak, tevens voorzitter van het Managementteam Verkiezingen, benadrukte het belang van afstemming tussen de commissies voor maximale resultaten. Hij is ervan overtuigd dat de voorbereidingen soepel zullen verlopen dankzij goede communicatie en maximale inzet van alle betrokkenen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissies geïnstalleerd voor soepele verkiezingen in Suriname