woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie voor financiële stabiliteit in actie voor sterkere bankensector

lees ook ...

Chinese ambassadeur en vp Brunswijk blikken terug op vruchtb...

Ambassadeur Han Jing van de Volksrepubliek China verlaat Suriname na drie dienstjaren. Tijdens een afscheidsbezoek op woensdag 10 juli 2024 aan Vice-President (vp) Ronnie Brunswijk, spraken beide func...

In een recente bijeenkomst van de Commissie voor Financiële Stabiliteit hebben de Governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de minister van Financiën en Planning gediscussieerd over de strategie om de bancaire sector in Suriname te versterken. Deze commissie fungeert als een platform waarop de CBvS en het ministerie ontwikkelingen volgen die van invloed zijn op de financiële stabiliteit.

Door informatie uit te wisselen en mogelijke risico’s tijdig te identificeren, kunnen de monetaire autoriteiten tijdig, indien nodig gezamenlijk, maatregelen treffen. Tijdens de recente vergadering werd de financiële gezondheid en veerkracht van banken besproken, inclusief stresstestresultaten, financiële verbondenheid en ontwikkelingen bij systemische banken. Ook kwamen de kapitaalposities van banken en mogelijke maatregelen aan bod.

De opgestelde roadmap heeft tot doel een robuuste bankensector te creëren die voldoet aan internationale normen, niet alleen qua financiële stabiliteit, maar ook op het gebied van governance. Deze roadmap is opgesplitst in fasen en loopt tot eind 2026, waarmee het verder reikt dan het IMF-programma.

De commissie komt minimaal eens per kwartaal bijeen, zoals vastgelegd in een Memorandum of Understanding dat op 11 april 2022 door de monetaire autoriteiten is ondertekend. Deze commissie heeft de nauwe samenwerking tussen de bank en het ministerie van Financiën en Planning naar een hoger niveau getild.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie voor financiële stabiliteit in actie voor sterkere bankensector