vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie verbetering verkiezingsprocessen ingesteld

lees ook ...

Rekenkamer biedt jaarverslag aan parlementsvoorzitter

De Rekenkamer heeft conform haar wettelijke verplichtingen het jaarverslag over 2023 aangeboden aan de voorzitter van het parlement, Marinus Bee. De Rekenkamer is belast met de controle van het staats...

Op 03 mei jongstleden is er door minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken een commissie ingesteld voor verbetering en integratie van de verschillende verkiezingsprocessen.

Het gaat hierbij voornamelijk om verbeteringen vanaf de registratie van politieke organisaties voor deelname aan de verkiezingen bij het Centraal Hoofdstembureau tot en met de kandidaatstelling bij de Hoofdstembureaus en de productie van de stembiljetten door het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

De commissie moet ervoor zorgen dat er een softwareprogramma wordt ontwikkeld om de diverse processen, die door verschillende verkiezingsactoren zoals het Centraal Hoofd-stembureau, de Hoofdstembureaus en het ministerie van Binnenlandse Zaken worden uitgevoerd, goed op elkaar te laten afstemmen. Het belangrijkste doel is dat fouten hierdoor kunnen worden voorkomen.

Daarnaast moet de commissie voldoende draagvlak creëren onder de verschillende verkiezingsactoren om het softwareprogramma te gebruiken en om iedereen die betrokken is bij het verkiezingsgebeuren in te lichten en te trainen in het gebruik daarvan.

De commissie wordt geleid door BiZa-directeur Mohamad Eskak en bestaat uit functionarissen van het ministerie van BiZa, de voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau en de deken van het college van districtscommissarissen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie verbetering verkiezingsprocessen ingesteld