dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie verbetering verkiezingsprocessen ingesteld

lees ook ...

OGA plant 125.000 bomen in alle districten met uitzondering ...

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken heeft het ambitieuze project ‘Planting One Million Trees in 5 Years’ gelanceerd. President Chandrikapersad Sa...

Op 03 mei jongstleden is er door minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken een commissie ingesteld voor verbetering en integratie van de verschillende verkiezingsprocessen.

Het gaat hierbij voornamelijk om verbeteringen vanaf de registratie van politieke organisaties voor deelname aan de verkiezingen bij het Centraal Hoofdstembureau tot en met de kandidaatstelling bij de Hoofdstembureaus en de productie van de stembiljetten door het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

De commissie moet ervoor zorgen dat er een softwareprogramma wordt ontwikkeld om de diverse processen, die door verschillende verkiezingsactoren zoals het Centraal Hoofd-stembureau, de Hoofdstembureaus en het ministerie van Binnenlandse Zaken worden uitgevoerd, goed op elkaar te laten afstemmen. Het belangrijkste doel is dat fouten hierdoor kunnen worden voorkomen.

Daarnaast moet de commissie voldoende draagvlak creëren onder de verschillende verkiezingsactoren om het softwareprogramma te gebruiken en om iedereen die betrokken is bij het verkiezingsgebeuren in te lichten en te trainen in het gebruik daarvan.

De commissie wordt geleid door BiZa-directeur Mohamad Eskak en bestaat uit functionarissen van het ministerie van BiZa, de voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau en de deken van het college van districtscommissarissen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie verbetering verkiezingsprocessen ingesteld