dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
1
(1)

Commissie Uitbanning Kinderarbeid geïnstalleerd

lees ook ...

Project dataverzameling onderwijsgegevens

Minister Marie Levens van  Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft op woensdag 30 november jongstleden een project gelanceerd in het CeNaSu gebouw, ter verbetering van het 'Education Managemen...

Er is vandaag, donderdag 5 augustus een Nationale Commissie Uitbanning Kinderarbeid (NCUK) geïnstalleerd door minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J). Deze commissie heeft als doel kinderarbeid te voorkomen en uit te bannen in de ruimste zin des woord. In de commissie nemen de ministeries deel die verantwoordelijk zijn voor het jeugdbeleid. De commissie wordt geleid door Glenn Piroe, onderdirecteur Juridische en Internationale Zaken op het ministerie van AW&J. 

Voorzitter Piroe geeft aan dat vanuit het reeds bestaand Actieplan kinderarbeid, het aspect kinderarbeid verder aangepakt zal worden. Ook zegt de voorzitter dat de focus zal zijn op meertalige voorlichting. De commissie bestaat naast Voorzitter Piroe uit: Rewtie Sietaram (Kabinet van de President van de Republiek Suriname), Navisa Waterberg  (Justitie en Politie), Bruce Sariredjo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting), Yolanda Stella (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur), Vanity Cairo (Regionale Ontwikkeling en Sport), Hellen Doelwijt (Vereniging Surinaams Bedrijfsleven), Nancy Gooding (Anton de Kom universiteit van Suriname), Merlien Nelson namens Arbeidsinspectie (AW&J) en Jason Menso (AW&J).

Minister Kuldipsingh heeft aangegeven dat ook de ouders in het geheel meegenomen moeten worden, waarbij nog eens de verantwoordelijkheden van de ouders worden benadrukt. Zij heeft meegegeven aan de commissie om goed onderzoek te doen naar de oorzaken van kinderarbeid in deze COVID-19-pandemie. Daarover buigt de commissie zich door de vraagstukken te identificeren en een aanpak te presenteren. Zij ziet resultaatgerichte adviezen tegemoet van de commissie en verwacht steeds tussentijdse evaluaties en presentaties van de vorderingen binnen de commissie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie Uitbanning Kinderarbeid geïnstalleerd