dinsdag 21 maart 2023
22.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie toezicht penitentiaire ambtenaren geinstalleerd

lees ook ...

Minister Levens draagt portefeuille over aan minister Mathoe...

Hedenmiddag droeg Minister Marie Levens op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, officieel haar portefeuille over aan minister Krishna Mathoera in het bij zijn van de directie. De datum...

De nieuwe Commissie Toezicht Penitentiaire Inrichtingen werd op 11 november 2021 geïnstalleerd door minister Kenneth Amoksi van het Ministerie van Justitie en Politie (JusPol). De commissie wordt voorgezeten door Alida Johanns en heeft onder andere als taak de strafinrichtingen te inspecteren. 

De commissie heeft als taak rapportage te doen aan de minister van Justitie en Politie met betrekking tot de slaapgelegenheden van de bewoners in detentie, de recreatiemogelijkheden en over de behandeling die zij krijgen. Daarnaast mag de commissie ook adviezen uitbrengen en aanbevelingen doen, vooral als het resocialisatie programma’s betreft.

Er zal vooral gewerkt worden aan de jongeren in de strafinrichtingen, zodat er minder jongeren in het gevang terecht komen. In de commissie heeft verder zitting een lid van het Openbaar Ministerie en een psycholoog. De commissie heeft als opdracht van de minister meegekregen een werkplan in elkaar te zetten.  De commissie zal verder aangevuld worden met nog 3 functionarissen.

Binnenkort zal de bewindsman samen met de commissie een bezoek brengen aan de diverse strafinrichtingen. Minister Kenneth Amoksi zal binnen niet al te lange tijd ook een meeting hebben met de commissie, de leiding van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), het Korps Politie Suriname, het Bureau Mensenrechten en de Forensische Zorg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie toezicht penitentiaire ambtenaren geinstalleerd