woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
3
(1)

Commissie screening toelating elementaire politieopleiding geïnstalleerd

lees ook ...

60-jarige overlijdt ter plaatse bij frontale botsing

Bij een frontale botsing tussen twee personenauto’s aan de Magenta-kanaalweg ter hoogte van de Magentakanaalbrug op 30 mei jongstleden, is de 60-jarige mede inzittende F.S. ter plaatse overleden. D...

Er is op het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) een commissie geïnstalleerd die de elementaire politieopleiding 2019-2020 moet screenen. Binnen drie maanden moet een concreet voorstel worden gedaan aan Juspol-minister Kenneth Amoksi. De commissie met als voorzitter Mark Karg heeft tot taak om de verschillende onderzoeken en testen van de laatste werving bij de politie te screenen.

Hierna moet er een concrete voorstel worden gedaan van een tijdlijn met start- en einddatum van de elementaire opleiding, rekening houdend met de Covid-pandemie. Volgens Olton Helstone, directeur Operationele Diensten die namens de minister de installatie heeft gedaan, zal de commissie erop toezien dat de nieuwe groep kandidaten aan de vastgestelde eisen hebben voldaan bij de toelating tot het korps.

De bedoeling is dat er gelet wordt op de werving, de opleiding, het onderricht, de keuring en de controle op lichamelijke en geestelijke geschiktheid. Op de werving van de meer dan 350 rekruten die nu moeten starten met de opleiding, zal er streng gelet worden.

Gezien de Covid-19-pandemie, is er een samenscholingsverbod op meer dan vijf personen en een stijging van het aantal positieve Covid-gevallen. Deze factoren zullen ook een rol spelen. Verder moet er rekening gehouden worden met de verschillende korpsen, waarvan de opleidingen tijdelijk zijn stopgezet.

Karg zegt dat het Korps Politie Suriname volgens de grondwet tot 1 van de 2 gewapende machten in Suriname behoort. Er zal hard gewerkt moeten aan het gezag van de politie binnen de samenleving. Hij benadrukt de aandacht voor de integriteit van de politieambtenaar, de goede niet nagesproken.

De commissie belooft naar alle eer en geweten het werk te zullen doen.
De overige commissieleden zijn Shivanand Ramlall, Stanley Dijksteel, Harish Monorath en Marsha van Halen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie screening toelating elementaire politieopleiding geïnstalleerd