donderdag 25 juli 2024
28 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie re-integratie dak- en thuislozen geïnstalleerd door de president

lees ook ...

Nieuw gekozen bestuur van 597

597 Netwerken (statutair bekend als VijfNegenZeven Netwerken) heeft een nieuwgekozen bestuur geïntroduceerd. Dit bestuur zal de partij leiden naar de komende verkiezingen op 25 mei 2025. Het bestuur b...

De regering wil de re-integratie van dak- en thuislozen bevorderen. President Santhoki heeft daarom op 22 februari jongstleden een commissie geïnstalleerd met burgervader Ricardo Bhola als voorzitter. Bhola zegt dat deze mensen vanaf 1 oktober 2022 ondergebracht zijn op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica, omdat het ordenen van de binnenstad al gaande was. Er is  hiervoor een programma opgezet.

“We kunnen de mensen niet op straat blijven houden. We moeten onze binnenstad ook ordenen. Daarbij moeten wij niet alleen meenemen het herstel van huizen en straten maar ook de mensen die noodgedwongen op straat zijn beland”, aldus Bhola.

Hij geeft verder aan dat de cliënten aan het begin van het programma niet veel vertrouwen hadden. Bij de tijdelijke opvang hoort begeleiding, ontspanning, geestelijke vorming, scholing en basic life skills op maat. Dit moet de cliënten voorbereiden op re-integratie in de samenleving.

“Wij zijn nu een paar maanden verder met de eerste groep en de mensen zijn zodanig geresocialiseerd dat zij ergens kunnen werken. Hierdoor kunnen zij zelfstandig verdienen en in hun eigen behoefte voorzien. Zij zullen blijvend gemonitord worden om terugval tot een minimum te beperken.” Men houdt er ook rekening mee, dat er in sommige gevallen  een beroep gedaan zal moeten  worden op het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) voor specialistische begeleiding.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie re-integratie dak- en thuislozen geïnstalleerd door de president