woensdag 7 december 2022
27.1 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
4
(1)

Commissie moet werken aan redelijke stroomtarieven

lees ook ...

Lijk en auto vermiste Ritfeld Silvien gevonden

De politie heeft na verkregen informatie maandagavond een lijk gevonden aan de Afobakkaweg ter hoogte van de afslag naar Powakka. Het vermoeden bestaat dat het gaat om de vermiste 63-jarige Silvien Ri...

Minister Albert Ramdin van Financiën en Planning ad-interim heeft de EBS-tarievencommissie geïnstalleerd. Naast vertegenwoordigers van de overheid waren bij de installatie ook personen van het bedrijfsleven en de vakbeweging aanwezig. Minister Ramdin sprak de groep toe en hield voor dat de benoeming en samenstelling op verzoek en voorstel geschiedde van het bedrijfsleven en de vakbeweging.

De commissie is benoemd voor een periode van 4 weken, ingaande vrijdag 21 oktober 2022, met het doel om advies uit te brengen over goede tarifering en een beargumenteerd implementatie rapport. Tot die tijd zullen de eerder voorgestelde tarieven worden aangehouden. ‘Laten we er wel rekening mee houden’ zei de minister, ‘dat langer aanhouden betekent dat er meer subsidie moet worden gegeven en dat kost de overheid miljoenen.’

De leden die namens het bedrijfsleven deel uitmaken van de commissie zijn Ruben Yang en Shivam Alakramsing. Namens de vakbeweging zijn dat Dayanand Dwarka, Robert Ameerali en Edmund Neus, terwijl namens de overheid de leden Sam Mehairjan, Dave Abeleven, Robert de Clercq en mevrouw Thelma Douglas deel uitmaken van de commissie.

Dwarka gaf aan al voorbereid te zijn op de taak en dat er daarom met voortvarendheid zou worden gewerkt. Hij stipte evenwel aan dat de beschikbaarheid van data doorslaggevend zou zijn. De minister zegde toe alle ondersteuning te geven voor de noodzakelijke toegang tot alle informatie.

De commissie wordt niet uitbetaald voor het verrichten van deze werkzaamheden, zei minister Ramdin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie moet werken aan redelijke stroomtarieven