zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie moet problemen Diakonessenhuis en SVZ oplossen

lees ook ...

Aanvang distributie Moni Karta SBP-koopkrachtversterking

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, is gisteren begonnen met haar distributie programma op de diverse locaties ten behoeve van de koopkrachtversterking. Geregistreerde personen die v...

Het indienen van een petitie bij vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, donderdag, lijkt naar een oplossing te leiden voor de problemen van de medewerkers van het Diakonessenhuis en het Sint Vincentius Ziekenhuis. De personeelsleden zijn ontevreden, omdat cao-onderhandelingen niet afgerond kunnen worden. Het niet ontvangen van de Covid-toelage is ook een heet hangijzer. De vp heeft de nijpende vraagstukken omstandig bediscussieerd met president Chandrikapersad Santokhi.

De deliberatie tussen de twee hoogste functionarissen heeft geleid tot een overleg tussen een clusterteam van ministers en de bonden die in beraad waren. Robby Naarendorp is de voorzitter van de personeelsbonden bij beide ziekenhuisinstellingen. Het clusterteam werd geleid door minister-ad interim van Volksgezondheid, Krishnakoemarie Mathoera.

De dialoog heeft erin geresulteerd dat er binnen twee dagen een commissie bij elkaar komt bestaande uit actoren van het ministerie van Volksgezondheid, directie van de ziekenhuizen en een vertegenwoordiging van de bonden. De financiële achterstanden zullen eerst in kaart worden gebracht en vervolgens zullen betalingsafspraken worden gemaakt. De regering wil binnen tien dagen een volledige oplossing hebben voor deze vraagstukken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie moet problemen Diakonessenhuis en SVZ oplossen