dinsdag 9 augustus 2022
27.8 C
Paramaribo
15.6 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie moet problemen Diakonessenhuis en SVZ oplossen

lees ook ...

Klantenservice pilot project premiesubsidie in Nickerie

In het district Nickerie werd op 29 juli jongstleden het SoZaVo Basiszorg klantenservice project gelanceerd door minister Uraiqit Ramsaran van SoZaVo. Onder de aanwezigen waren de districtscommissaris...

Het indienen van een petitie bij vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, donderdag, lijkt naar een oplossing te leiden voor de problemen van de medewerkers van het Diakonessenhuis en het Sint Vincentius Ziekenhuis. De personeelsleden zijn ontevreden, omdat cao-onderhandelingen niet afgerond kunnen worden. Het niet ontvangen van de Covid-toelage is ook een heet hangijzer. De vp heeft de nijpende vraagstukken omstandig bediscussieerd met president Chandrikapersad Santokhi.

De deliberatie tussen de twee hoogste functionarissen heeft geleid tot een overleg tussen een clusterteam van ministers en de bonden die in beraad waren. Robby Naarendorp is de voorzitter van de personeelsbonden bij beide ziekenhuisinstellingen. Het clusterteam werd geleid door minister-ad interim van Volksgezondheid, Krishnakoemarie Mathoera.

De dialoog heeft erin geresulteerd dat er binnen twee dagen een commissie bij elkaar komt bestaande uit actoren van het ministerie van Volksgezondheid, directie van de ziekenhuizen en een vertegenwoordiging van de bonden. De financiële achterstanden zullen eerst in kaart worden gebracht en vervolgens zullen betalingsafspraken worden gemaakt. De regering wil binnen tien dagen een volledige oplossing hebben voor deze vraagstukken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie moet problemen Diakonessenhuis en SVZ oplossen