maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie moet nieuwe armoedegrens vaststellen

lees ook ...

Vakbekwaamheidscriteria en Beroepencommissie nader bekeken

Er wordt op donderdag 09 februarie aanstaande door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) een publieke consultatie georganiseerd, ter uitvoering van de ...

Er is een commissie geïnstalleerd die de armoedegrens in Suriname moet vaststellen, omdat de huidige al is achterhaald. Deze commissie moet inzicht verschaffen van het aantal mensen dat onder de armoedegrens leeft. Hiermee zal de regering aan de slag gaan door het sociaal beleid en programma’s te ontwikkelen en aan te passen. Er zal geprobeerd worden om personen die in armoede zijn geraakt of leven een betere inkomens- en bestaanszekerheid te bieden. De installatie heeft donderdag plaatsgevonden.

De commissie is geïnstalleerd door minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ). Deze commissie belast met het opstellen van een plan van aanpak met activiteiten en werkprogramma’s en de behorende begroting; het definiëren van de relevante begrippen, zodat iedereen weet waarover er wordt gesproken; het bestuderen en becommentariëren en eventueel updaten van het conceptrapport “Armoedegrens Suriname”, dat tijdens de vorige regering door een nationale commissie voorbereiding Armoedegrens in Suriname is uitgebracht.

Verder moet de commissie werken aan het verzamelen van nodige informatie voor het doen van voorstellen aan de regering met betrekking tot een nationale armoedegrens; het uitbrengen van een rapport met de resultaten van de commissie.

Vanwege de economische crisis en de gevolgen van de Covid-19-pandemie wordt het voor mensen steeds moeilijker om rond te komen. De bewindsvrouw benadrukte dat er een dusdanige duurzame aanpak moet komen dat mensen in staat zullen zijn om deze moeilijke periode te kunnen overbruggen. Daarom is het belangrijk een nieuwe armoedegrens te bepalen.

Het tegengaan van armoede zal middels een integrale aanpak van de overheid benaderd worden, waarbij meerdere ministeries een rol te vervullen hebben. Het ministerie van AW & J heeft binnen het nationaal beleidskader met betrekking tot het armoedevraagstuk als primaire rol om zaken op het gebied van arbeid, met name werkloosheid, lage lonen en arbeidsbescherming, die belangrijke oorzaken van armoede zijn, aan te pakken.

De voorzitter van de commissie is Shoblinadebie Chotkan-Somai namens het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie moet nieuwe armoedegrens vaststellen