woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
5
(1)

Commissie moet Nationale geneesmiddelenklapper up-to-date houden

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons nie...

Minister Amar Ramadhin heeft de nieuwe NGK-commissie (Nationale Geneesmiddelenklapper) geïnstalleerd op het ministerie van Volksgezondheid. Deze commissie is verantwoordelijk voor de selectie van geneesmiddelen die de behoefte in de gezondheidszorg in Suriname dekken, gebaseerd op het ‘Essential Medicine Concept’ van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Deze lijst van essentiële geneesmiddelen werd voor het eerst gemaakt in 1985 en is sindsdien continu aangepast door de commissie. Els Dams zal de NGK-commissie leiden en zij zal ervoor zorgen dat de Nationale geneesmiddelenklapper up-to-date blijft in overeenstemming met de ontwikkelingen in de wereld en de haalbaarheid in Suriname.

Minister Ramadhin heeft bij de installatie van de NGK-commissie enkele financiële overzichten over de medicamentenconsumptie gedeeld. Hij benadrukte dat er overleg moet worden gepleegd met zorgverzekeraars, artsen en andere belanghebbenden om het voorschrijfgedrag te standaardiseren en de samenleving te adviseren over het wel of niet gebruiken van bepaalde medicijnen.

De gemiddelde Surinamer gebruikt momenteel te veel medicijnen en er moet meer focus komen op het veelvuldig gebruik van middelen waarvan de werkzaamheid in twijfel wordt getrokken. Minister Ramadhin heeft dit voorgelegd aan de NGK-commissie en kijkt uit naar hun advies.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie moet Nationale geneesmiddelenklapper up-to-date houden