dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
4
(2)

Commissie moet met oplossingen komen voor vraagstuk dak- en thuislozen

lees ook ...

Actie onder Hooghart en Sallons gaat door met minder mensen

De vakbondsleider Michael Sallons en Ronald Hooghart zijn trekkers van de antiregeringsprotesten van de laatste dagen. Zij lopen dagelijks met een steeds kleiner groep burgers door de straten van Para...

Er moet een oplossing komen in het vraagstuk van dak- en thuislozen. Om dit te kunnen bewerkstelligen is de ‘Commissie Homeless People’ gisteren geïnstalleerd. Het doel van deze commissie is te komen tot een plan hoe de mensen die thans nog op straat verblijven, in de samenleving bekend als dak- en thuislozen, opgevangen en begeleid kunnen worden. Daar komt ook resocialisatie bij kijken, zodat zij geleidelijk aan terug kunnen keren in de samenleving.

Het probleem van de dak- en thuislozen speelt al vele jaren en de commissie wil gaan naar een duurzame oplossing voor deze groep Surinamers. “Wij gaan daarom snel en efficiënt werken”, zegt districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost. Voor de indeling van de dak- en thuislozen naar het probleem waar zij mee te kampen hebben, daar zal een psychiater naar kijken. “Allemaal hebben wel drugs gerelateerde problemen”, laat de burgervader weten.

De dak- en thuislozen zullen niet alleen opgevangen worden, hen zal ook geleerd worden om te planten en te kweken. De producten die ze zelf verbouwen, zullen verkocht worden, waarna de opbrengsten terug naar hen vloeien, zodat ze het kunnen sparen. “Wanneer zij volledig geresocialiseerd zijn en de plek verlaten, hebben zij al wat geld om hun leven op te bouwen.”

In de commissie hebben zitting vertegenwoordigers van de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport, Volksgezondheid, Justitie en Politie, ondernemers en vertegenwoordigers uit de horecasector.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie moet met oplossingen komen voor vraagstuk dak- en thuislozen