maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
5
(1)

Leefsituatie Surinaamse gedetineerden wordt in kaart gebracht

lees ook ...

Harvey Panka president Associatie van Caribische Mediawerke...

De Associatie van Caribische Mediawerkers (ACM) wordt nu geleid door Harvey Panka. Nita Ramcharan en Edward Troon mochten dienen als vice president. Nu is Harvey Panka gekozen als voorzitter, na een z...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft de Commissie Toezicht Penitentiaire Inrichtingen geïnstalleerd. De commissie zal verschillende strafinrichtingen inspecteren. Er zal worden gekeken naar de slaapgelegenheden van de bewoners in detentie, de recreatiemogelijkheden en de behandeling die zij krijgen. Daarnaast mag de commissie ook adviezen uitbrengen en aanbevelingen doen, vooral als het gaat om resocialisatie programma’s.

De minister gaf aan dat de taken van de commissie niet onderschat moeten worden. Deze commissie wordt voorgezeten door Alida Johanns. Volgens haar zijn de leden zeer enthousiast om de nieuwe uitdaging aan te gaan. De leden zijn zich ervan bewust dat er heel wat extra werkuren gestopt zullen moeten worden in de uitvoering. Ze weten ook dat de noodzaak er is en beloven het werk daarom met alle liefde te doen.

Er zal vooral gewerkt worden aan de jongeren in de strafinrichtingen, zodat er minder jongeren in het gevang terecht komen. In de commissie hebben verder zitting een lid van het Openbaar Ministerie en een psycholoog. De commissie zal verder aangevuld worden met nog drie functionarissen.

Van minister Amoksi heeft de commissie als eerst de opdracht een werkplan in elkaar te zetten. Binnenkort zal de bewindsman samen met de commissie een bezoek brengen aan de diverse strafinrichtingen. De bewindsman zal binnen niet al te lange tijd ook een meeting hebben met de commissie, de leiding van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), het Korps Politie Suriname, het Bureau Mensenrechten en de Forensische Zorg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeefsituatie Surinaamse gedetineerden wordt in kaart gebracht