donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie Kustwachtpersoneel geïnstalleerd  

lees ook ...

Dc Bhola zal overleg voeren met trekkers protestactie 24 maa...

Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost heeft aangekondigd dat hij de trekkers van de voorgenomen acties op 24 maart in Paramaribo heeft uitgenodigd voor een overlegmoment. Ve...

De Commissie ‘Overleg Rechtspositionel Aangelegenheden Kustwachtpersoneel’ werd op 03 december jongstleden geinstalleerd door minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) en majoor Radjoe Bhola, waarnemend directeur Kustwacht Suriname.

De installatie is op basis van de Wet Instelling Kustwacht artikel 22 van april 2017. Hoofdtaak van deze commissie is volgens voorzitter Mehzabeen Ramsaroep, het schriftelijk adviseren van de Kustwacht-directeur om arbeidsconflicten te voorkomen. Daarnaast is het van belang dat de rechtspositie van de arbeiders wordt gewaarborgd. De overige leden zijn Ryan Hyslop, Leroy Leilis, Altagracia Schet en Mark Kartowikromo.

Minister Somohardjo stipt het belang aan om knelpunten van de Kustwacht medewerkers eerst onderling te bespreken om stagnatie binnen de operaties te voorkomen. “De kustwacht heeft een zware taak op zich, waarbij er zelfs ‘dead or alive’-situaties zich kunnen voordoen, hierdoor kan zij zich geen enkele vorm van stagnatie permitteren,” benadrukt de Biza-bewindsman. “Problemen zijn er altijd om op te lossen,” aldus de minister. Als er problemen zijn moeten die in overleg met de commissie aangegeven worden aan de directeur.

Majoor Bhola verduidelijkt dat de commissie conform de Wet Instelling Kustwacht, uit minimaal drie en maximaal uit vijf personen bestaat die afkomstig zijn uit Kustwacht geledingen. Het voorkomen van ernstige arbeidsconflicten, is volgens de waarnemend directeur Kustwacht, één van de kerntaken van de ingestelde Commissie. Verder moeten ernstige arbeidsconflicten worden voorkomen die het functioneren van de Kustwacht negatief kunnen beïnvloeden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie Kustwachtpersoneel geïnstalleerd