woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie ingesteld voor uitwisselen informatie Surinaams maritiem gebied

lees ook ...

Presidentiële werkgroep start huis-aan-huis onderzoek in Flo...

De presidentiële werkgroep Wijken in Ontwikkeling (WIO) is van plan binnenkort te beginnen met een wetenschappelijk buurtonderzoek in Flora B en de omliggende gebieden. Het hoofddoel is het verzamelen...

Met als doel het toeleggen op het uitwisselen van informatie over het Surinaamse maritieme gebied heeft president Chandrikapersad Santokhi, maandag, de Maritime Technical Working Group geïnstalleerd. Het gaat uiteindelijk om het tot stand brengen van een samenwerkingsverband met Caricom-landen betreffende maritieme veiligheid. De werkgroep is geïnstalleerd tegen de achtergrond van Surinames betrokkenheid bij het Maritime Security Strategy plan waaraan alle Caribische landen participeren.

Luitenant-kolonel Rudie Roeplal is aangesteld als voorzitter van de werkgroep die een zittingsduur heeft van zes maanden. Vanwege het feit dat de territoriale wateren van de meeste Caribische landen aan elkaar grenzen is er onder de Caricom-lidlanden besloten om samen te werken op het gebied van maritieme veiligheid. Het traject van de werkgroep is juli 2021 van start gegaan, waarbij er meetings zijn geweest tussen de Caricom-landen.

Volgens Roeplal heeft dit plaatsgevonden onder auspiciën van het bureau misdaad en veiligheid binnen de Caricom, Caricom IMPACS, in samenwerking met de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC). Aangezien maritieme veiligheid een van de voornaamste onderwerpen is geweest tijdens de laatstgehouden High Level Security Conference (HLSC), zal de regering ook prioriteit geven aan de aanpak hiervan. Dit vooral tegen de achtergrond van de op handen zijnde olie- en gasproductie.

Er zal onderzoek gedaan worden waarvan de bevindingen zullen worden gepresenteerd aan de UNODC om daarmee het gehele plan van maritieme veiligheid te complementeren. Instanties zoals de ministeries van Defensie, Justitie en Politie, LVV en Financiën zullen hun bijdrage leveren bij het formuleren van de maatregelen op dit stuk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie ingesteld voor uitwisselen informatie Surinaams maritiem gebied