donderdag 8 juni 2023
29 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie ingesteld ter bevordering ondernemerschap binnenland

lees ook ...

Inheemse dorpsleiders bespreken belangrijke kwesties met Sur...

Op uitnodiging van de regering hebben vertegenwoordigers van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi en een cluster van m...

Om het ondernemerschap en de werkgelegenheid in het binnenland te bevorderen heeft minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ de commissie ‘Bevordering en Ontwikkeling van Ondernemerschap’ geïnstalleerd. Deze commissie zal zich richten op de bevordering van ondernemerschap in het binnenland en daarmee direct ook op de creatie van werkgelegenheid.

De commissie is samengesteld uit verschillende stakeholders en heeft als doel om een plan, programma, te ontwikkelen ter stimulering van ondernemerschap en werkgelegenheid in het binnenland. Mac Andrew noemde de installatie van de commissie een mijlpaal, omdat deze zich specifiek zal focussen op het bevorderen van ondernemerschap en werkgelegenheid in het binnenland.

Volgens de minister zal deze commissie de nodige ondersteuning krijgen van het directoraat Arbeidsmarkt van het ministerie dat de expertise en ervaring heeft met betrekking tot het ontwikkelen van werkgelegenheidsprogramma’s. De groep is in eerste instantie ingesteld voor een periode van 5 maanden.

Minister Mac Andrew benadrukte dat het bevorderen van productie en werkgelegenheid in het binnenland volledig past binnen het doel van het Decent Work Country Programme voor Suriname. Volgens hem moet Decent Work landelijk een feit worden. De installatie van de commissie past volgens hem ook in het streven naar meer inclusiviteit op de arbeidsmarkt.

Hij kijkt uit naar een werkprogramma van de commissie gericht op korte-, middellange- en lange termijn activiteiten gericht op ondernemerschap en werkgelegenheid, zodat ook het binnenland een bijdrage kan leveren aan de verhoging van de productie in ons land en daarmee ook aan een stabiele economie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie ingesteld ter bevordering ondernemerschap binnenland