woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie gevormd voor diepgaande beoordeling van BTW-implementatie

lees ook ...

Tieners beroofd door gewapende mannen

Gisteravond zijn J.A. (16) en A.P., die vandaag 15 jaar is geworden, beroofd in het inheemse dorp Powakka. Vier gewapende mannen hebben de tieners beroofd van onder andere een buiktasje met geld, een ...

Op vrijdag 28 maart 2024 heeft Stanley Raghoebarsing, de minister van Financiën en Planning, een belangrijke stap gezet in de verdere ontwikkeling van de fiscale wetgeving in Suriname door de oprichting van een gespecialiseerde Commissie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde (BTW). Deze commissie, die leden telt uit het technisch team van het Tripartiet Overleg, zal zich buigen over een allesomvattende analyse van zowel de wetgeving als de praktische uitvoering van de BTW-wet.

Tijdens de installatie van de commissie benadrukte Raghoebarsing het belang dat de regering hecht aan een grondige evaluatie van de BTW-wet en de implementatie ervan, die sinds 1 januari 2023 van kracht is. Het technisch team van het Tripartiet Overleg, met vertegenwoordigers uit diverse ministeries, de vakbeweging en de private sector, staat centraal in dit proces.

De minister onderstreepte het belang van een brede raadpleging van verschillende organisaties en instellingen, waaronder de permanente commissie van Financiën en Planning van De Nationale Assemblee, om een gedegen evaluatie te waarborgen. Hij wees de commissie ook op het belang van kennisname van eerdere evaluaties, in het bijzonder die uitgevoerd door de CARTAC, een technische afdeling van het IMF.

Raghoebarsing verklaarde dat, ondanks het succes van de BTW-invoering, verdere aanbevelingen voor de efficiëntie en effectiviteit van deze nieuwe wet essentieel zijn. De commissie is opgedragen om uiterlijk 30 mei 2024 de minister van Financiën en Planning schriftelijk te informeren over de resultaten van de BTW-evaluatie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie gevormd voor diepgaande beoordeling van BTW-implementatie