dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie Financieel Economisch team ingesteld op kabinet President

lees ook ...

Mac Andrew belooft snellere administratieve afhandeling voor...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) ontving enkele jongerenleiders om uitdagingen rondom hun functioneren te bespreken. De bijeenkomst omvatte jongerenvertege...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op woensdag 22 februari de presidentiële commissie ‘Financieel Economisch Team’ geïnstalleerd, om toe te zien op de rechtmatige, doelmatige en doeltreffende toewijzing, en besteding van middelen binnen het Kabinet van de President.

De commissie kreeg bij haar installatie op het Kabinet van de President ook de opdracht mee adviezen te geven over de risico’s, die samenhangen met de uitvoering van begrotingen binnen het Kabinet.

Commissievoorzitter Anandkoemar Ramharakh legt uit dat er niet te veel middelen mogen worden uitgegeven voor bepaalde projecten, hetgeen onderdeel is van het bezuinigingsbeleid van het kabinet. Hij verduidelijkte de doelstellingen als volgt: “het bewerkstelligen van de optimale toewijzing van middelen over afzonderlijke activiteiten en/of diensten en rechtmatig zorgdragen voor een ordelijk financieel beheer.”

Naar zeggen van de commissievoorzitter heeft het team een adviserende en controlerende rol. President Santokhi gaf aan dat het team is team samengesteld,  uit leden met verschillende disciplines en een breed scala aan ervaringen en kennis. “Deze commissie heeft een belangrijke taak en we vertrouwen erop dat zij deze taak naar behoren zal vervullen.”, aldus de president.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie Financieel Economisch team ingesteld op kabinet President