donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie duurzame Ontwikkelingdoelen geïnstalleerd

lees ook ...

Houders en personeel betting kantoren bieden DNA petitie aan...

De houders en personeelsleden van bettingkantoren in Suriname overhandigden een petitie aan de griffier van De Nationale Assemblée (DNA), Ruth de Windt. De brief is gericht aan de DNA-voorzitter Marin...

De commissie voor Duurzame Ontwikkelingsdoelen(DOD) is  op 25 februari jongstleden officieel geïnstalleerd in de vergaderzal van het ministerie, door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van alle 17 ministeries en moet ervoor zorgen dat de DOD’s  op elk ministerie geïmplementeerd worden .

De DOD-commissie wordt belast met de inventarisatie en rapportages binnen de ministeries naar de regering toe. “Het doel van de DOD’s is om een leidraad te vormen in het nationaal en internationaal beleid van Suriname”, zei minister Ramdin tijdens de installatieceremonie. De werkgroep is ook belast met het produceren van een actieplan met betrekking tot de implementatie van de DOD’s, zodat de knelpunten van de Duurzame Ontwikkelingsdoelens aangepakt kunnen worden. Alles wat gedaan wordt onder beleidsformulering zal afgeleid worden van deze doelstellingen.

Het ministerie van BIBIS zal de commisie ondersteunen bij dit project. Er zal een platform komen voor de samenwerking met het bedrijfsleven en de private sector. De samenwerking tussen Nederland en de United Nations Suriname zal een bijdrage leveren ter ondersteuning van het project. Met het voorzitterschap van de Caricom in beeld zal Suriname dit jaar voor het eerst de DOD’s presenteren tijdens de Caricom-meeting in juli. Minister Albert Ramdin vindt het belangrijk dat Suriname een bijdrage levert aan de uitvoering van DOD’s binnen en buiten de Caricom. Volgens de bewindsman is het zaak goed leiderschap uit te stralen als land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie duurzame Ontwikkelingdoelen geïnstalleerd