donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie doet onderzoek naar beloofde materiële zaken aan jeugdraadsleden

lees ook ...

Boot- en bushouders eindelijk uitbetaald

De boot- en bushouders hervatten hun diensten, omdat een groot deel van de leden uitbetaald zijn. Leerkrachten en leerlingen werden op maandag en dinsdag jongstleden niet vervoerd. De voorzitter Anton...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), zal in de komende week een commissie installeren onder leiding van directeur Jeugdzaken, Genti Mangroe, met als specifieke opdracht om te onderzoeken of er materiële zaken zijn toegezegd aan leden van de Jeugdraad Suriname voor de verkiezing van de leiding op 8 september 2023.

Mac Andrew heeft dit besluit genomen tijdens het eerste Beleidsoverleg tussen de minister en de Jeugdraad Suriname op zaterdag 14 oktober 2023 in de Conferentiezaal van het ministerie van Openbare Werken. Op deze bijeenkomst werd duidelijk dat bepaalde leden waren uitgenodigd door vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk voor een bijeenkomst, waarbij stemadvies werd gegeven.

Hoewel Mac Andrew aanvankelijk geen voorstander was van een commissie, aangezien de leden van de Jeugdraad Suriname op democratische wijze hun stem hebben uitgebracht op 8 september, heeft hij toch ingestemd vanwege de aangehaalde kwesties die nader onderzoek behoeven tijdens het Beleidsoverleg. De deelnemende leden aan deze bijeenkomst hebben allen benadrukt dat er geen materiële zaken aan hen zijn beloofd. Minister Mac Andrew zal ook een gesprek aanvragen met de vp om deze kwestie te bespreken.

Tijdens het eerste Beleidsoverleg tussen de minister en de Jeugdraad Suriname lag de focus ook op de verdere operationalisatie van de Jeugdraad Suriname, evenals de plannen van het Directoraat Jeugdzaken en het Nationaal Jeugd Instituut (NJI) voor 2024. Veel leden van de Jeugdraad Suriname hebben tijdens het agendapunt “Wat verder ter tafel komt” aandacht gevraagd voor kwesties op scholen of onderwijsgerelateerde zaken in hun respectievelijke districten. Mac Andrew heeft toegezegd deze kwesties door te sturen naar zijn collega van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

De bewindsman zei verder dat er een gedragscode zal worden opgesteld, waarbij ook input van de leden zal worden gevraagd. Als voorbeeld benoemde hij dat volgens het Staatsbesluit alleen de voorzitter van de Jeugdraad Suriname de Jeugdraad Suriname in en buiten rechte kan vertegenwoordigen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie doet onderzoek naar beloofde materiële zaken aan jeugdraadsleden