zondag 26 maart 2023
29.4 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie Collectieve Rechten Inheemse en Tribale Volken

lees ook ...

Wereldpoezie dag 21 maart en een gedicht

Gisteren 21 maart was het 'Wereld Poëziedag'. Een dag die 1999 is ingesteld door de UNESCO met als doelstelling het lezen, schrijven en publiceren van poëzie te bevorderen en de taalkundige verscheid...

De commissie Collectieve Rechten Inheemsen en Tribale Volken is geïnstalleerd op 2 februari jongstlede door minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Het orgaan, waarvan meerdere ministeries deel uitmaken, is in het leven geroepen om  technisch bijstand te verlenen bij de behandeling van het conceptwet. Dit ministerie is belast met het geven van antwoord, op het grondenrechtenvraagstuk.

De commissie is voor een jaar in het leven geroepen en wordt geleid door Max Ooft, die zegt dat men na de installatie gelijk aan de slag is gegaan. Het amendement dat door de commissie van rapporteurs in de Nationale Assemblee is ingediend, wordt nu bestudeerd.

“Wij moeten het ministerie technisch ondersteunen bij de beantwoording van de vragen die zullen komen tijdens de behandeling van de conceptwet Collectieve Rechten Inheemsen en Tribale Volken en we zijn bezig ons daarop voor te bereiden”, aldus de commissievoorzitter.

Het ministerie moet antwoord geven op het grondenrechtenvraagstuk, en de commissie als werkarm moet zaken formuleren om te komen tot onder andere demarcatie van grondgebieden. Consultaties om dit doel te bereiken is noodzakelijk. Op 31 januari is het wetsvoorstel Grondenrechten verschoven naar een nog te bepalen datum in De Nationale Assemblee.

Bron foto: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie Collectieve Rechten Inheemse en Tribale Volken